2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Elhízás elleni kampányt indítottak Nagy-Britanniában

Elhízás elleni kampányt indítottak Nagy-Britanniában

Elhízás elleni akciótervet mutatott be Nagy-Britannia. Ennek részeként többek között betiltják a gyorséttermi ételek televíziós és online reklámozását este 9 óra előtt, az ilyen ételekre vonatkozó “egyet fizet kettőt kap” ajánlatokat, az étlapokra pedig felkerül a kalóriák száma is.

Boris Johnson brit miniszterelnök le akar számolni az elhízással, miután a kutatásokból kiderült, hogy az elhízott vagy túlsúlyos emberek esetében nagyobb a koronavírus következtében fellépő halál vagy súlyosabb megbetegedés esélye.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A kormányfő júniusban beszélt arról, hogy Málta mellett Nagy-Britanniában a legnagyobb az elhízottak aránya, ezért a kormány számára prioritás, hogy “leszámoljon a túlsúly időzített bombájával”. Az a cél, hogy segítsék az embereket abban, hogy “átvegyék az irányítást saját jövőjük felett” azzal, hogy lefogynak, aktívabbá válnak és egészségesebbé teszik az életmódjukat.

Amellett, hogy este kilenc óra előtt betiltják a gyorséttermi fogások reklámozását és az étlapokon jelölik a fogások kalóriatartalmát, a kormány konzultációt indít az alkoholos italok kalóriatartalmának jelöléséről is. A több mint 250 alkalmazottat foglalkoztató vendéglőknek és kávézóknak kötelező lesz ezentúl a kalóriaszámláló feltüntetése. 

IllusztrációForrás: BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

A fogyás nehéz, de kis változtatásokkal jobban és egészségesebben érezhetjük magunkat. Ha mindannyian megtesszük a magunkét, csökkenthetjük egészségügyi kockázatainkat és megvédhetjük magunkat a koronavírus ellen” és csökkenthetjük a brit állami egészségügyi szolgálaton (NHS) lévő nyomást” – fejtette ki Johnson.

A felnőttek több mint 60 százaléka számít elhízottnak vagy túlsúlyosnak a brit népegészségügyi szolgálat szerint, a koronavírus-járvány pedig még inkább előtérbe helyezte az elhízottság problémakörét.

IllusztrációForrás: Nutritious Life

Az emberek támogatása érdekében korlátoznunk kell az olyan károsan befolyásoló tényezőket, mint az ajánlatok és reklámok, melyek hatással vannak arra, mit vásárolunk meg és mit fogyasztunk” – mondta el Matt Hancock egészségügyi miniszter.

A kormány korlátozza a magas cukor és zsír tartalmú ételek reklámozását, valamint az egyet fizet, kettőt kap akciókat. Továbbá megtiltják az üzletek számára, hogy az egészségtelen termékeket olyan szembetűnő helyekre tegyék ki, mint a pénztár vagy a bolt bejárata. 

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20200727-elhizas-elleni-akciotervet-mutatott-be-nagybritannia.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A GVH 150 millió forintos bírságot szabott ki BioTech USA termékek miatt

A GVH 150 millió forintos bírságot szabott ki BioTech USA termékek miatt

2015-2018 között négy fehérjepor („Protein Power”, „Iso Whey Zero”, „Nitro Pure Whey”, „Hydro Whey Zero”) …