2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Életjelek Ferihegyen

Hirdetés

Életjelek Ferihegyen

Egy év bezártság után ugrásra készen várták a magyarok a határnyitásokat és a külföldi utazási lehetőségeket is. Mindez a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmán is lemérhető:

az elmúlt hónapokban az átlagos utasforgalom a 2019-es szintnek körülbelül az 5 százalékát tette ki.

Hirdetés

Májusban az előző hónaphoz képest 37 százalékkal bővült az utasforgalom, és a nyári hónapokra még inkább biztató kilátásokról számolt be az Indexnek a repülőteret működtető Budapest Airport (BA). Érdeklődésünkre közölték, hogy június első három hetében az utasforgalom 55 százalékkal haladta meg a májusit, és több mint másfélszerese volt a 2020. júniusinak. Igaz, az adatokat befolyásolta az is, hogy tavaly június közepén oldották fel a veszélyhelyzetet, idén pedig június 24-én nyitotta meg a kormány a határokat.

Június negyedik hetében már átlagosan naponta 12 ezer utas fordult meg a reptéren. A Budapest Airport tájékoztatása szerint

júniusban már 23 légitársaság indított járatokat mintegy 89 desztináció felé Budapestről.

Ez heti átlagban mintegy 300 járatot jelentett. Mivel legkorábban Görögország nyitotta meg határait a turisták előtt, ezért nem meglepő, hogy a kereslet alakulására legérzékenyebb, és legrugalmasabban reagálni tudó diszkont légitársaságok minden korábbinál több, 11 közvetlenül elérhető görög úticélt tettek elérhetővé Ferihegyről. A BA tájékoztatása szerint 

népszerű úticél a törökországi Antalya vagy az egyiptomi Hurghada, valamint a spanyol desztinációk is. Júniusban elindultak a charter járatok is, amelyek tipikusan az egyiptomi, görög és török közkedvelt nyaralóhelyeket fedik le.

Júliusban pedig az uniós zöld igazolvány és a határnyitás együttes hatásaként a légitársaságok is bátrabban terveznek, és növelik kapacitásaikat is. A nyári hónapokban akár közel 120 úti célt érhetnek el majd el Budapestről menetrend szerinti járatokkal az utazók, így több mint triplájára nőhet a közvetlen desztinációk száma májushoz képest – közölte a BA. Várakozásaik szerint a következő hónapokban visszatérhet az Austrian Airlines bécsi, az Aer Lingus dublini, a British Airways londoni, az EL-AL tel-avivi, az Iberia madridi, valamint a Norwegian koppenhágai, oslói és stockholmi járata. A Wizz Air már bejelentette, hogy Kos szigetére is tervez járatot indítani júliustól, a Ryanairrel pedig Torino lesz közvetlenül elérhető novembertől. A Flydubai szeptember végétől heti 4 járattal egészíti ki az Emirates üzemelését, így több átszállási lehetőséget biztosít az utasoknak Dubajon keresztül – tette hozzá a BA. 

Utazás pandémia idején

Korábban is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/04/eletjelek-ferihegyen-visszatero-legitarsasagok-dinamikusan-bovulo-utasforgalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kriptovaluták meleg helyzetet teremthetnek

A kriptovaluták meleg helyzetet teremthetnek

A kriptovaluták mögött álló technológia, a blokklánc a kezdet kezdetén olyan algoritmusokkal dolgozott (és dolgozik …