2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Életbevágó kérdésről döntött a Gazprom

Hirdetés

Életbevágó kérdésről döntött a Gazprom

A Gazprom úgy döntött, hogy nem csökkenti az Ukrajnán keresztül Moldova felé történő gázszállítást, miután Moldova a szerződésnek megfelelően kifizette a Gazpromnak a novemberi szállításokat – írja a TASZSZ.

Korábban az orosz cég azzal gyanúsította meg Ukrajnát, hogy gázt halmoz fel Moldovának. A Gazprom emiatt közölte, hogy november 28-ától korlátozza a Moldovának jutó gáz mennyiségét. Ez a korlátozás Európa országainak is fenyegetést jelentett volna.

A Gazprom múlt hét keddi közleménye szerint Ukrajna 52,5 millió köbméter gázt nem továbbított a szomszédos Moldovai Köztársaságnak. „A vezetékbe betáplált gázmennyiség nem egyezik meg az ukrán–moldovai határon átadott mennyiséggel” – áll a közleményben. Amennyiben ebben nem történik változás, „hétfőtől csökkenni fog a napi szállított gázmennyiség” – közölte a Gazprom a konkrét mennyiség megnevezése nélkül.

Az a gázmennyiség, amelyet a Gazprom (az oroszországi Kurszk megyei) Szudzsa földgázmérő állomásra ukrán területen keresztül történő tranzittal Moldovának szánt, meghaladja az ukrán–moldovai határon továbbított fizikai mennyiséget. November 21-én a Moldovagaz a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/28/moldova-ukrajna-oroszorszag-gazszallitas-foldgaz-kifizetes-gazprom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szenzáció: egymilliárd dollárt érthet egy közelben talált aranylelőhely

Bosznia-Hercegovina hegyei között a középkorban komoly nemesfémbányászat zajlott. Az ezüst- és aranytárnák viszont az idők …