2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Elérte Nógrád megyét a gyógyszerhiány

Hirdetés

Elérte Nógrád megyét a gyógyszerhiány

Csaknem 1500 gyógyszerkészítmény nem elérhető a hazai gyógyszertárakban, amit a beszerzők a háború okozta leállásokkal és a csomagolóanyag-hiánnyal indokolnak – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója a Mandinernek úgy fogalmazott, hogy az elmúlt években minden gyógyszerhiányt sikeresen kezeltek, a betegek így hozzá tudtak jutni a szükséges gyógyszereikhez, legrosszabb esetben azok helyettesítő termékeihez. Szentiványi Mátyás szavai szerint az antibiotikumok piacán a legnagyobb a kiesés, de az inzulinkészítményeknél is tapasztalható a kínálat csökkenése. 

Kevesebb antibiotikumot gyártottak

Mivel Nógrádban is tapasztaltak készletkiesést, a Nógrád vármegyei hírportál megkereste a Magyar Gyógyszerészi Kamara szervezetének térségi elnökét, hogy megtudják, mi áll ennek a hátterében. Ádám György arról tájékoztatta a lapot, hogy világszinten tapasztalható problémáról van szó, ugyanis a gyártók visszafogták termelésüket a koronavírus-korlátozások alatt, ugyanis a maszkhasználat és az izolációk miatt kevesebb fertőzéses eredetű megbetegedés volt. A szakember ugyanakkor hangsúlyozta, hogy minden betegség esetében a nógrádi patikákban rendelkezésre állnak megfelelő helyettesítő termékek. 

Hazánkban több gyógyszergyár is működik, ebből adódóan orvosolható a kiesés

Hirdetés

– hangsúlyozta. Hozzátette: ugyan meglepő lehet a betegeknek, hogy sokszor kell azt hallaniuk, hogy csak pár hét múlva kapnak az adott gyógyszerből, de még a vény nélküli termékek esetében […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/31/gyogyszerhiany-patika-nograd/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A CD átvette a vezetést a bakelittől

Tovább erősödött a Vaterán a zenei CD-k népszerűsége, pedig 2019-ben és 2020-ban még vinyllemezekből fogyott …