2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Élénkül a bolti eladókért folyó versengés

Hirdetés

Élénkül a bolti eladókért folyó versengés

Noha az első negyedéves KSH-adatok szerint igen jelentős, 27 ezer fős visszaesést mutatnak a kiskereskedelemben tevékenykedők körében, a gazdaság újraindulásával ismét megindult a harc a bolti dolgozókért – derült ki a blokkk.com kereskedelmi szakblog összesítéséből. A portál szerint nagyon is érezhető a mozgás a kiskereskedelem, az újrainduló szolgáltatások, illetve a balatoni vendéglátás szezonkezdete miatt, legalábbis a nagyobb láncok álláshirdetései számának gyarapodása alapján. 

A portál a kiskereskedelmi és az iparcikkes láncok honlapjain feltüntetett álláshirdetések számának alakulásából arra a következtet, hogy mivel idén januárhoz, vagy akár áprilishoz képest júniusban már szinte minden szemlézett vállalat esetében van felvétel, sőt, sokszor bőven nagyobb, mint a megelőző hónapokban, hogy visszatérőben van a munkaerőhiány a boltokban. Az Aldi 78, a Lidl 107, a Tesco 85, a Penny 63, az Auchan 48, míg a Spar 85 nyitott pozíciót hirdet a honlapján.

A vásárlók visszatérésére utalhat, hogy a Decathlon, a Deichmann, és a H&M is aktívan keresi az eladókat, sőt, a MediaMarkt és a Praktiker is. Ezek a hálózatok a blokkk.com összesítésében utoljára januárban toboroztak jelentősebb számban – a márciusi boltzár értelemszerűen nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/07/elenkul-a-bolti-eladokert-folyo-versenges/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jól fizet idén nyáron a diákmunka

Jól fizet idén nyáron a diákmunka

A közoktatásban a napokban véget ért a tanév, amely egyúttal a diákmunka főszezonjának nyitánya is. …