2021. január 23., szombatMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Élelmiszerár-robbanástól tartanak az agrárszervezetek

Hirdetés

Élelmiszerár-robbanástól tartanak az agrárszervezetek

Közös nyilatkozatban fogalmazták meg aggályaikat a térség agrárszervezetei az Európai Unió (EU) 2030-ig szóló stratégiájával kapcsolatban, amely az élelmiszerárak jelentős emelését hozhatja magával – írta a Magyar Nemzet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarára hivatkozva. Az Európai Bizottság (EB) drasztikusan korlátozná a növény- és állatbetegségek elleni szerek használatát – a kamara szerint anélkül, hogy számolt volna ennek következményeivel.

Brüsszel a növényvédő szerek és az antibiotikumok felhasználását 50, a műtrágyáét 20 százalékkal csökkentené 2030-ig, miközben az ökológiai területek nagyságát a jelenlegi 8-ról 25 százalékra növelné. Az agrárszervezetek arra figyelmeztettek, hogy az EB nem készített előzetes hatástanulmányt, így senki sem tudja, hogy a drasztikus, valamennyi tagállamra kötelező terv milyen következményekkel járna.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/25/elelmiszerarak_agrarszervezetek_zoldlobbi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Lidl nevével is csalók élnek vissza

A Lidl nevével is csalók élnek vissza

A Lidl Magyarországhoz az elmúlt napokban több megkeresés érkezett sms-ben terjedő csalásokról, melyeknek célja, hogy …