2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Eldurvult az energiaválság, félmillióan maradhatnak munka nélkül tavaszra

Hirdetés

Eldurvult az energiaválság, félmillióan maradhatnak munka nélkül tavaszra

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint szeptemberben több mint 238 ezer álláskeresőt tartottak nyilván. Egy munkaerő-felvételi ügynökség szerint már a katás vállalkozási forma megszűnésével is több ezren váltak munkanélkülivé, a mostani energiaválság miatt pedig további több tízezer ember kerülhet utcára.

Ez volt a helyzet az első negyedévben

Összehasonlításképp, az idei első negyedévben a munkanélküliek átlagos létszáma 181 ezer volt, ami akkor 34 ezer fős csökkenést jelentett a 2021. január–márciusi időszakhoz képest.

A HR Radar április végén 214 HR-szakembert és vezetőt kérdezett meg, akik szerint az idei év legnehezebb feladata a munkaerő-felvétel és -megtartás, valamint a motiváció fenntartása lesz számukra.

A cégek több mint a fele bővüléssel számolt az idei évre. Ezt, illetve a motiváció fenntartását a bérezési rendszer felülvizsgálatával, illetve átalakításával szerették volna orvosolni.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/10/04/energia-veszelyhelyzet-munkanelkuliseg-energiavalsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A kormány hozzájárul a Gabonát Ukrajnából programhoz, fel lehet mondani a mezőgazdasági szerződéseket

A kormány hozzájárul a Gabonát Ukrajnából programhoz, fel lehet mondani a mezőgazdasági szerződéseket

3,5 millió dollárnak megfelelő forintösszeget kell előteremtenie Varga Mihály pénzügyminiszternek a Gabonát Ukrajnából programban való …