2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Eláruljuk, hogy miért egyre népszerűbbek a papírtérképek

Hirdetés

Eláruljuk, hogy miért egyre népszerűbbek a papírtérképek

Az 1880-as években egy iraki régész, Hormuzd Rassam talált egy kis faragott táblát, amelynek közepén Babilont ábrázolták, egy hatalmas tengerrel körülvéve. A történészek ezt a nagyjából 2500 éves táblát tartják a legkorábbi létező világtérképnek.

Ma már nemcsak ezek az ősi ábrázolások, de még a „modern” térképek is furcsának tűnhetnek. Napjainkban ugyanis az olyan alkalmazások, mint például a Google Maps, azonnal kéznél vannak az okostelefonokon, ráadásul egyetlen kattintással elérhetővé teszik a világ szinte összes utcáját digitális térképen.

Miközben az iparági beszámolók szerint a papíralapú térképek iránti kereslet évről évre nő, ennek gyakran esztétikai okai is vannak. Számos új térkép ugyanis inkább szép, mint praktikus. Emellett vannak olyan különleges darabok, amelyek a táj egy-egy jelentéktelennek tűnő elemét (például a legszebb kaktuszokat) emelik ki. Éppen az lehet tehát vonzó a fiatalok számára, hogy a papíralapú térképek a világ sokkal izgalmasabb felfedezési lehetőségeit kínálják, szemben a tiszta funkcionalitást biztosító digitális térképekkel.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230124-terkep-z-generacio-kozlekedes-navigacio.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …