2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Egyre több orvost rúgnak ki a Facebook miatt

Hirdetés

Egyre több orvost rúgnak ki a Facebook miatt

A koronavírus-világjárvány kezdetekor dr. Lin már 17 éve dolgozott a Washington állambéli St. Joseph’s kórház sürgősségi osztályán. A járvány persze sok új, addig ismeretlen dologgal járt, ami több kórházat is felkészületlenül ért. Lin pedig számtalan ötlettel és javaslattal kereste meg az osztály és a kórház vezetését is, de úgy érezte, minden alkalommal süket fülekre talál. Tanácstalanságában úgy érezte, mégis tennie kellene valamit, így elkezdte Facebook-oldalán is megosztani gondolatait.

Először azt, hogy a kórház portásának is maszkot kellene hordania. Ezt a javaslatát a kórház eleinte elvetette, mert – indoklásuk szerint – nem akartak pánikot kelteni. A Facebook-poszt után azonban dr. Lin azt tapasztalta, hogy a portások már maszkban fogadják a beérkezőket. Először véletlennek tartotta az egybeesést, de mindenesetre több ötletét is megjelentette Facebook-poszt formájában, és legnagyobb meglepetésére egyre több ötletéből valóság lett, a kórház bevezette újítási javaslatait az ellátás biztonságosabbá tételére. Tette mindezt annak ellenére, hogy nem beszéltek ezekről Linnel. 

Úgy tűnt, mintha a kórház vezetése olvasta volna a Facebook-posztjaimat

– nyilatkozta dr. Lin az esetről. Sokáig azonban nem örülhetett. Néhány nap múlva közvetlen felettese megkérte, hogy távolítsa el a posztokat. Lin ezt megtagadta, és innentől kezdve biztos volt benne, hogy kirúgják. Igaza is lett. Néhány nappal később, tíz perccel munkaidejének kezdete előtt kapott egy SMS-t, melyben tudatták vele, hogy nem kell munkába állnia. Hivatalosan nem rúgták ki, de közölték vele, hogy ezentúl egy másik munkahelyen, más munkakörben számítanak majd rá. 

Hirdetés

A kórház orvosigazgatója, dr. DeCarlo annyit mondott el az ügyben, hogy szerinte lett volna a lehetőség dr. Lin számára, hogy aggodalmát az igazgatósággal közölje, ne pedig a Facebook-olvasótáborával.

Pánikot keltett! Azt a benyomást ébresztette a betegekben, hogy a kórház nem biztonságos.

Dr. Lin utolsó észrevétele az volt, hogy szerinte elfogadhatatlan, hogy a koronavírustesztek eredményére sokszor tíz napot is kell várni, mert azokat egy kaliforniai laborba küldik ahelyett, hogy közelebbi helyen végeznék el. A kórház ezt is megfogadta, de már dr. Lin nélkül. 

Dr. Lin nem az egyetlen orvos, aki a Covid-járvány és a közösségi oldalak kombinációjának köszönheti elbocsátását. Így járt dr. Samantha Houston is, Mississippi államban, aki N95-ös védőmaszkok adományozását kérte közösségi oldalán a kórház nővérei számára. „Minden esetben elküldtek, amikor több maszk beszerzését javasoltam a kórháznak. Ezért fordultam a közösségi médiához” – mondta az esetről az orvos, akit szintén kirúgtak véleményalkotása miatt.

Hasonlóan járt Arizonában dr. Cleavon Gilman. Az ő ügye kavarta talán a legnagyobb port, még Biden elnök is bekapcsolódott a folytatásba. Gilman veszte nem a Facebook lett, hanem a Twitter. Itt tette közzé ugyanis, hogy nemcsak az ő kórházában, de egész Arizona államban sincs egyetlen szabad, intenzív osztályos ágy sem. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/30/egyre-tobb-orvost-rugnak-ki-facebook-miatt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már a jószomszédi viszony megromlásáról beszél az ukrán külügy a Gazprom-szerződés miatt

Már a jószomszédi viszony megromlásáról beszél az ukrán külügy a Gazprom-szerződés miatt

Aláírásra kerül az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés a Gazprommal, amely így újabb tizenöt évre …