2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Egymilliárd forintért vásárolt Dubajban luxuslakást egy cég, ami Matolcsy Ádám köréhez köthető

Hirdetés

Egymilliárd forintért vásárolt Dubajban luxuslakást egy cég, ami Matolcsy Ádám köréhez köthető

Matolcsy György jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a köréhez tartozó cég vett meg több dubaji ingatlant, köztük a One at Palm Jumeirah egyik 9. emeleti, tengerre néző, 286 négyzetméteres, 3 hálószobás apartmanját, amelyhez összesen 50 négyzetméternyi terasz és erkély is tartozik, derítette ki egy nemzetközi újságíró-együttműködés részeként derítette ki a Direkt36.

A luxuslakást egymilliárd forintért vásárolta meg a Future Holding Limited, annak kapcsolattartói adatainál olyan e-mail-címek vannak megadva, amelyek egy Matolcsy Ádám által alapított céghez, valamint az ügylet idején még vele házasságban élő előző feleségéhez, illetve egyik régi ismerőséhez és munkatársához kötődnek.

A Direkt36 emellett egy Matolcsy Ádám nevével ellátott, nyilvános Pinterest-fiókon keresztül rátalált több olyan fotóra is, amelyek a számos egyező részlet alapján a One at Palm Jumeirah-ban található luxusingatlanban készültek. Több fotón egy Matolcsy Ádámra hasonlító férfi is látható, és néhány órával azután, hogy kérdéseiket elküldték, a fiókból eltűnt a lakás képeit tartalmazó mappa linkje.

Hirdetés

A Future Holding emellett három másik ingatlant is megvásárolt Dubajban, a kiszivárgott adatok szerint összesen 1,3 milliárd forintért. Ezek közül egynél Matolcsy Ádám egyik régi ismerősének és munkatársának az e-mail-címe van megadva kapcsolattartónak, míg a másik kettőnél nem szerepel semmilyen elérhetőség. A négy ingatlan közül hármat időközben eladtak, köztük a One at Palm Jumeirah-beli apartmant is, amelyet az eredeti árhoz képest több mint egymilliárd forinttal többért adtak tovább.

A Direkt36 megkereste az ingatlanügyletekben részt vevő, hozzá kötődő személyeket, de nem érkezett tőlük válasz, Matolcsy Györgynek nevében a Magyar Nemzeti Bank pedig annyit reagált, hogy a jegybankelnök „a felnőtt fiának üzleti ügyeivel nem foglalkozik”.

Néhány napja a Válasz Online azt írta, több, a jegybankelnök fiához köthető személy kapott fontos pozíciót a jegybank Pallas Athéné Alapítványának többségi tulajdonában álló, lengyel központú ingatlanvállalatnál. Úgy tűnik, az egyikük ügyvéd felesége – legalábbis papíron – részt vett a hírhedt 15 milliárd forintos New York-i luxuslakás megvásárlásában, ami azóta eladóvá vált.

Matolcsy Ádám emberei sorra kerülnek be a jegybank ingatlanos óriáscégébe

Több, a jegybankelnök fiához köthető személy kapott fontos pozíciót a jegybank Pallas Athéné Alapítványának többségi tulajdonában álló, lengyel központú ingatlanvállalatnál. Úgy tűnik, az egyikük ügyvéd felesége – legalábbis papíron – részt vett a hírhedt 15 milliárd forintos New York-i luxuslakás megvásárlásában.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240514_dubajban-vasarolt-luxuslakast-egy-ceg-ami-matolcsy-adamhoz-korehez-kotheto#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …