2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Egyelőre nem kérnek az orosz olajból, kivárnak a kínai vevők

Hirdetés

Egyelőre nem kérnek az orosz olajból, kivárnak a kínai vevők

Több kínai vásárló is leállította az orosz nyersolajimportot, mivel abban bíznak, hogy az orosz nyersolajra várhatóan december 5-től érvényes árplafon miatt olcsóbban tudják majd beszerezni – jelentette a Bloomberg. A hírügynökség szerint ennek nyomán elakadt egy sor szállítmány továbbítása a kelet-szibériai orosz olajvezetéken.

Az orosz nyersolajra vonatkozó árkorlátozásról még szeptemberben állapodtak meg a G7 miniszterei. Az árplafon bevezetése várhatóan egybeesik az Európai Unió újabb szankciós csomagjával, amely többek között megtiltja az orosz olaj tengeri importját Európába.

Az árkorlátozás célja, hogy továbbra is elérhető legyen az orosz olaj a nemzetközi piacokon, és elkerülhetővé váljon az olajár felfutása, de korlátozza Moszkva lehetőségeit, hogy az olajbevételekből finanszírozza Ukrajna ellen indított háborúját.

Hirdetés

Orosz illetékesek azonban jelezték, hogy azoknak nem fognak olajat eladni, akik elfogadják az ötletet és csatlakoznak az árplafonhoz.

Kína és India az orosz olaj jelentős vásárlóivá léptek elő, miután Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen indított háborúja miatt a nyugati világ ódzkodik attól, hogy az oroszoktól vásároljon. Az észak-európai vevők az orosz import 90 százalékát már felszámolták – emlékeztet a hírügynökség.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221122_orosz_olaj_kinai_import_leall_arplafon#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A jövőbe tekintett a magyar és valami nagyon rosszat látott ott

A jövőbe tekintett a magyar és valami nagyon rosszat látott ott

Az üzleti bizalmi index négy hónapja került a negatív tartományba, ami azt jelenti, hogy több …