2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Egyedüli magyarként olyan tehetségek között, mint Kylian Mbappé

Hirdetés

Egyedüli magyarként olyan tehetségek között, mint Kylian Mbappé

Pontosan milyen befektető a Vespucci Partners?

A Vespucci Partners egy kockázatitőke-alapkezelő, a székhelye Budapesten van. Startupcégekbe fektetünk be, méghozzá olyanokba, amelyeknek van magyar lábuk. Befektetés után segítjük őket legfőképpen abban, hogy sikeresen kilépjenek az amerikai piacra.

Kifejezetten olyan cégeket keresünk, akiknek a technológián keresztül van versenyelőnyük. Azt szoktuk mondani, hogy tech- és deep tech cégekbe fektetünk. Ez azt jelenti, hogy egy a lényeg számunkra: a technológián keresztül legyen versenyelőnye a startupnak, de ha ez megvan, akkor akármelyik iparágban befektetünk.

Most hány startupcéggel foglalkoznak?

Hirdetés

Jelenleg tíz cégünk van. Van közöttük olyan, akik Magyarországról indultak, és támogatjuk őket abban, hogy kilépjenek az amerikai piacra, és vannak olyan portfóliócégek is, akik az amerikai menedzsmenttel indultak el, és tulajdonképpen mi győztük meg őket arról, hogy Magyarországon építsék fel a fejlesztői csapatukat, és innen is vonjanak be kulcsembereket.

Ha megkeresi Önöket egy startup, és megfelelőnek találják, mi az, amit Önöktől kap?

Mi tényleg befektetők vagyunk és okos tőkét biztosítunk, ami azt jelenti, hogy tényleg részt veszünk a szervezet életében, közösen stratégiát alkotunk, és bekerülünk az igazgatóságba is. Elsősorban az a cél, hogy a technológiájuk mihamarabb piaci visszajelzést kapjon, és megtalálják, hogy kinek és milyen értékajánlattal tudnak értékesíteni a piacon. Elsősorban az a célunk, hogy a nagy, homogén amerikai piacra lépjenek ki, és ott kezdődjön meg a növekedés. Majd két éven belül pedig bevonjanak következő körös tőkét, és ebben segítsük őket.

Miért éri ez meg Önöknek? Kapnak a cégben részesedést, amelyet később visszavásárolhatnak? Hogy működik ez az egész?

Úgy működik, hogy amikor egy kockázatitőke-alap befektet, cserében cégrészesedést kapunk a startupból. Meghatározzuk, hogy mekkora potenciált látunk a startupban, ehhez képest hol tart most, milyen fázisban van és mekkora benne a kockázat. Mindezen tényezők függvényében meghatározunk egy cégértéket, finanszírozási igényt és tulajdonrészhányadot.

Az a célunk, hogy öt-hét éven keresztül együtt legyünk a céggel, de ezt követően ki tudjunk lépni belőle, és likvidálni a részvényeinket.

A startup exitjére két fő irány létezik: az egyik az, hogy kilép egy nyilvános tőzsdére, ahol tulajdonképpen el tudjuk adni a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/16/interju-cegvezeto-fiatal-tehetseg-toplista-sohajda-julia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s kivonult Oroszországból, helyette penészes, rovaros burgereket árulnak

A McDonald’s is azok közé a cégek közé tartozik, amely kivonult az orosz piacról, miután …