2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Egy gyógyszeripari vállalat koronavírus antitesteket árul

Hirdetés

Egy gyógyszeripari vállalat koronavírus antitesteket árul

Az Egyesült Államok kormánya együttműködik az Eli Lilly gyógyszeripari vállalattal annak érdekében, hogy lehetővé tegye a koronavírus elleni ellenanyag, a bebtelovimab kereskedelmi csatornákon történő értékesítését – közölték szerdán az indianapolisi gyógyszergyártó és az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztérium képviselői. Az Eli Lilly szóvivője, Dani Barnhizer szerint már augusztus 22-én elfogy a kormány által biztosított ellátmány – írta meg a Bloomberg.

A járvány miatt most már kisebb az aggodalom, mivel a védőoltások számos súlyos esetet és halálesetet akadályoztak meg. A Biden-kormányt eddig az bosszantotta, hogy a Kongresszus a koronavírus elleni gyógyszerek és oltások beszerzéséhez nem volt hajlandó több pénzt biztosítani.

A Lilly-féle antitest-terápia jelenleg sürgősségi használatra engedélyezett. A cég jelenleg nem kíván teljes körű felhasználási jóváhagyást kérni a termékhez, de a kereskedelmi forgalmazáshoz módosítani kell a gyógyszer engedélyét. Az Eli Lilly együttműködik a szabályozókkal és más kormányzati tisztviselőkkel a zökkenőmentes átmenet biztosítása érdekében.

A monoklonális antitestet az egészségügyi szolgáltatók és az Amerikai Egyesült Államok államai augusztus 15-étől megrendelhetik az AmerisourceBergentől. Ez a cég az Eli Lilly vállalat termékeinek egyedüli forgalmazója.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/06/gazdasag-gyogyszeripar-eli-lilly-koronavirus-covid-19-antitest-gyogyszer-usa-amerikai-egyesult-allamok-egeszsegugy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Drága a street food, attól tartanak, nem marad pénze rá az embereknek

A food truck meghatározó eleme a magyar gasztronómiának, egyre trendibb a fiatalok és a családok …