2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Eddig még nem látott lakáshitel-drágulás jöhet

Hirdetés

Eddig még nem látott lakáshitel-drágulás jöhet

Drasztikus kamatemelésektől lesz majd hangos év végén a lakáshitelpiac, miután a pénzpiaci kamatok olyan jelentősen emelkedtek a jegybanki kamatemelés miatt, hogy több futamidőre jelenleg olcsóbb a hitel kamata, mint a referenciakamat szintje.

PAP 9920

Fotó: Papajcsik Péter / Index

A money.hu szakértői szerint a mostani piaci környezetben az eddigieknél is hosszabb időtartamra, a 20 évre vagy a futamidő végéig fixált hitelek irányába tolódhatnak el a lakáshitel-igénylések.

Hirdetés

Kamatemelésekről szól majd az év vége

Drasztikus lakáshitel-kamatemelések elé néz a magyar piac a money.hu szakértőinek véleménye szerint. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által a múlt héten meglépett kétlépcsős, összességében 0,7 százalékpontos jegybanki kamatemelés következtében ugyanis a banki jelzáloghitel-kamatok és a hitelek árazásának alapját biztosító pénzpiaci kamatlábak olyan mértékben csúsztak egymásra, hogy a múlt hétvégén a piacon 5 olyan pénzintézetet is talált a money.hu kalkulátora, aminek a 10 éves kamatfixálás mellett használt lakásra nyújtott hitelének legjobb ügyfeleknek kínált topkamata alacsonyabb volt, mint a pénzpiaci referenciakamatok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2021/11/22/lakashitel-dragulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lendületet vehet a Mátrai Erőmű korszerűsítése

Lendületet vehet a Mátrai Erőmű korszerűsítése

A kormány a legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az energiaellátás folyamatossága és a munkahelyek megőrzése …