2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ebben a városban járva három országot látogathat meg egyszerre

Hirdetés

Ebben a városban járva három országot látogathat meg egyszerre


Minden út Rómába vezet

Egyetlen város meglátogatásával három országba tehetünk kirándulást – meghökkentőnek hangzik, pedig így van. A kulcsot a világ egyetlen, földterület nélküli országa jelenti a megállapításhoz.

Az széles körben ismert tény, hogy a világ legkisebb területű, szuverén országa Vatikán városállam. Az alig 0,44 négyzetkilométeren található Vatikán, bár tényleg parányi enklávénak számít az olasz fővárosban, Rómában, nemzetközi jog szerint éppoly szuverén ország, mint minden állam.

Területtel tehát nem rendelkeznek, de az, aki úgy szeretné magát érezni, mint aki belépett a máltai lovagrend “országába”, annak római székhelyüket és könyvtárukat kell felkeresenie akkor, ha Olaszország fővárosában jár, illetve a Vatikánt is felkereste.

Cikkünk kiemelt képén a római Spanyol lépcső / forrás: Frank P/Pixabay

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20231019-harom-orszag-egy-varosban.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …