2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Dúskál a pénzben a fideszes Horváth István cégbirodalma

Hirdetés

Dúskál a pénzben a fideszes Horváth István cégbirodalma

Több mint kétmilliárd forint bevétellel és 185 millió forint profittal büszkélkedhet a tavalyi évre vonatkozóan a fideszes Horváth István Tolna megyei országgyűlési képviselő és családjának cégbirodalma – írja a társaságok pénzügyi beszámolói nyomán a 24.hu.

A lap felidézi, hogy Horváth István még szekszárdi polgármesterként főszereplője volt a dohánybolt-koncessziók kiosztása körüli botránynak, emellett a Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-ügyből is kivette a részét. A politikus karrierje azonban ezután is ívelt felfelé, Kósa Lajos minisztersége alatt államtitkári posztot kapott a harmadik Orbán-kormány ciklusában, családja pedig az elmúlt években milliárdossá avanzsált.

Persze a kiemelkedő teljesítményű családi üzlethez némiképp hozzájárult, hogy két állattenyésztéssel foglalkozó társaság is vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott: összesen mintegy egymilliárd forint forráshoz jutottak a Horváth család érdekeltségei.

Horváth István

Hirdetés

Horváth István

Fotó: Kovács Attila / MTI

A hivatalosan Horváth István felesége tulajdonában álló Bikácsi Agrár Kft. öt részletben nyert el összesen 472 millió forintot, egyebek között saját húsüzem létrehozására és szarvasmarhatelep-fejlesztésre. A cég bevételei az elmúlt években meredeken emelkednek, a tavalyi 462 millió […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/08/horvath-istvan-fidesz-cegbirodalom-unios-forrasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor nagy feladatokról számolt be

Orbán Viktor nagy feladatokról számolt be

Jó alap az 5,5 százalékos gazdasági növekedés eléréséhez a költségvetés, de önmagában nem elegendő – …