2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Durva korlátozás – újabb szervezet pendítette meg az árstop kivezetését

Hirdetés

Durva korlátozás – újabb szervezet pendítette meg az árstop kivezetését

Kedden a Magyar Kereskedelmi Iparkamara (MKIK) elnöke beszélt arról, hogy tárgyalnak a kormánnyal az élelmiszerekre vonatkozó hatósági árak kivezetéséről, most pedig újabb szakmai szervezet emelt szót az ársapkák ellen. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) állásfoglalása szerint meg kellene tervezni az élelmiszerekre érvényes árstopok kivezetését.

A VOSZ szerint

az árbefagyasztások feloldása az infláció remélt csökkenésével párhuzamosan, fokozatosan történhetne meg a lakosság és a gazdasági szereplők teherbíró képességét figyelembe véve. A szövetség erre tavasz végétől nyár elejétől lát lehetőséget.

Hirdetés

Az árstopok a piaci folyamatok durva korlátozását jelentik, így csak átmeneti intézkedések lehetnek, és addig maradhatnak fenn, amíg feltétlenül indokolt – fejtették ki.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/18/elelmiszerarstop-vosz-arsapka-elelmiszerarak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …