2020. november 30., hétfőMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Dühösek a kkv-k: alig csordogál a beígért segítség

Hirdetés

Dühösek a kkv-k: alig csordogál a beígért segítség

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára május közepén jelentette be , hogy a kormányzat megnyitja azt a több mint 50 milliárd forintos pályázati keretet, amely a koronavírus-járvány által okozott kihívásokhoz való jobb alkalmazkodást hivatott segíteni a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) szektorában. 

Rákossy Balázs

Rákossy Balázs

Fotó: Sóki Tamás / MTI

A vállalkozások a gazdaságvédelmi akcióterv keretében átcsoportosított fejlesztési forrásokra első körben május 29-től adhatták be a támogatási kérelmeiket. (A pályázók a visszatérítendő támogatás egy részének vagy akár teljes összegének visszafizetése alól is felmentést kaphatnak, ha teljesítik az előre meghatározott eredményességi célokat.) A koronavirus.gov.hu oldalon is megtalálható híradás kifejezetten egyszerűsített eljárásrendről tesz említést, a kétségbeesett pályázókat pedig egyszerű, Excel-táblázat kitöltéséhez fogható dokumentációs követelménnyel kecsegtették. 

Hirdetés

A kedvezően elbírált támogatási kérelmek a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) 33,3 milliárdos-, illetve a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (VEKOP) 18,8 milliárd forintos keretét terhelné. 

A kormányzat 2000 körüli pályázattal számolt, ám lapunk úgy értesült, hogy a kiírás után majdnem fél évvel még mindig csak 15, 20 a sikeresnek ítélt pályázatok száma.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/19/duhosek_a_kkv-k_alig_csordogal_a_beigert_segitseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lobban-e a gyertyaláng a családi asztalnál karácsonykor?

Lobban-e a gyertyaláng a családi asztalnál karácsonykor?

Nyár végén egységes képet mutatott Európa a Covid-járványt illetően: egy ország volt, ahol magas volt …