2020. december 4., péntekMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Drágul a dió, aranyárban lesz a karácsonyi bejgli

Hirdetés

Drágul a dió, aranyárban lesz a karácsonyi bejgli

Idén 3500 tonna dió termett Magyarországon, ami rendkívül kevés, és csupán a fele az elmúlt évtized magyarországi átlagának – írja a napi.hu.

Ennek oka, hogy a tavaszi és nyár elejei aszály hatására a diószemek mérete az átlagostól elmaradt, és minőségben sem felel meg a korábbiaknak. A fagy is károkat okozott idehaza, azonban az amerikai dióburok-fúrólégy még nagyobb ellensége volt a diófáknak – közli az Agrárinform.hu, amely szerint a kártevő ellen csak gépi technikával, ismételt és jól időzített permetezéssel lehet hatékonyan védekezni, amit csupán a nagy ültetvények tudnak hatékonyan alkalmazni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/22/brutalisan_dragulni_fog_a_dio_aranyarban_lesz_a_karacsonyi_bejgli/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kampány indult a sertéshús fogyasztásának népszerűsítésére

Kampány indult a sertéshús fogyasztásának népszerűsítésére

Kampányt indított az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet …