2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Döntött az Európai Unió: újabb listára kerültek fel az oroszok

Hirdetés

Döntött az Európai Unió: újabb listára kerültek fel az oroszok

Az uniós pénzügyminisztereket tömörítő tanács (Ecofin) brüsszeli ülésén megállapította, hogy a felsorolt országok és területek adózási ügyekben nem működnek együtt az Európai Unióval. Felkérte azokat, hogy az azonosított kérdések rendezése érdekében működjenek együtt az uniós magatartási kódexszel foglalkozó csoportjával.

Az uniós jegyzékben Anguilla, Amerikai Szamoa, az Amerikai Virgin-szigetek, a Bahama-szigetek, a Brit Virgin-szigetek, Costa Rica, Fidzsi, Guam, a Marshall-szigetek, Palau, Panama, Oroszország, Szamoa, Turks- és Caicos-szigetek, Trinidad és Tobago, valamint Vanuatu található.

Oroszországról azt közölték, hogy nem teljesítette a nemzetközi holdingtársaságok kezelésére vonatkozó kötelezettségvállalását.

Hirdetés

Emellett az adózással kapcsolatos kérdésekről folytatott párbeszéd az Ukrajna elleni orosz agressziót követően leállt az EU és Oroszország között – fogalamztak a közleményükben.

Vannak további új szereplők

A jegyzékbe először került be Costa Rica, mivel nem teljesítette a külföldi forrásból származó jövedelemre vonatkozó mentességi rendszere káros aspektusainak megszüntetésére vagy módosítására vonatkozó kötelezettségvállalását.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/14/orosz-ukran-konfliktus-haboru-szankciok-gazdasagi-osszefoglalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szinte biztos, hogy új tagok érkeznek az MNB legfontosabb tanácsába

Szinte biztos, hogy új tagok érkeznek az MNB legfontosabb tanácsába

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa két tagjának mandátuma lejár, így helyükre új tagokat kellett …