2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / DK: az orbáni infláció egyre nagyobb szenvedést okoz

Hirdetés

DK: az orbáni infláció egyre nagyobb szenvedést okoz

Bodnár Zoltán szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy kétségbeesett vásárlókkal vannak tele a boltok, és rengetegen várják szorongva a számláikat. „Ha csak az egy év alatt bekövetkezett 40 százalékos élelmiszer-drágulást nézzük, tény, hogy ekkora infláció a Rákosi-korszak óta nem sújtotta Magyarországot” – jelentette ki.

Az árnyék-pénzügyminiszter úgy vélte: Orbán Viktor miniszterelnök hazudik, amikor azt mondja, hogy az árstopok mérséklik az inflációt”. Úgy vélekedett, hogy az újabb árstopok bevezetése szemfényvesztés, az csak fokozza a pénzromlást, azonnali beavatkozás kell „a katasztrofális hatású orbáni infláció megállítására”.

Azt hangoztatta, hogy az Orbán-kormány Európa legmagasabb, 27 százalékos általános forgalmi adójával (áfa) „nyerészkedik a magyar emberek nyomorán”. A legalapvetőbb élelmiszerek áfáját most 0 százalékra kell csökkenteni, majd áprilistól 5 százalékban lehetne megállapítani, ez utóbbi szintre kell levinni a gáz és az áram áfáját is – mondta.

Hirdetés

A forintárfolyam stabilitása érdekében az árnyék-pénzügyminiszter szerint ki kell jelölni az euró magyarországi bevezetésének céldátumát. Bodnár Zoltán hangoztatta: a rendszerszintű korrupció felszámolása szükséges azért is, hogy Magyarország hozzájusson az európai uniós forrásokhoz.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221119_DK_az_orbani_inflacio_egyre_nagyobb_szenvedest_okoz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Az utca emberét kevésbé foglalkoztatja, és az ingatlanpiaci szereplők sem tudják feltétlenül, milyen feladatai vannak …