2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Csökkent a munkabalesetek száma az első félévben

Csökkent a munkabalesetek száma az első félévben

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerint a munkakörülmények egyértelmű javulását jelzi, hogy jelentős csökkenés látható a halálos és súlyos munkabalesetek számában – mint kiderült a munkavédelmi hatóság első féléves adataiból. 

A közleményben úgy fogalmaztak,

a kormány és a munkavédelmi hatóság célja, hogy a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok csökkenjenek, a munkakörülmények javuljanak, ezzel elősegítve a munkavállalók munkavégző képességének megőrzését, az egészség és a biztonság fenntartását a munkahelyeken.

Elmondták, a munkavédelmi ellenőrzéseket olyan kiemelten veszélyes ágazatokban végezték mint az építő-, a feldolgozó-, a gépipar és a mezőgazdaság. Azért tartották fontosnak ezen ágazatok ellenőrzését, mert az itteni munkavállalók vannak kitéve a legtöbb veszélynek minden munkahely közül. 

Idén, a munkavédelmi ellenőrzések 70 százalékát a kiemelt ágazatokban végezték, míg tavaly ez a szám csak 63 százalék volt, így elmondható,

a veszélyesebb ágazatok gyakoribb ellenőrzésével a balesetek száma is visszaszorítható. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/31/munkabaleset-csokkenes-hatosagi-ellenorzes-gazdasagfejlesztesi-miniszterium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A fa lehet az építőipar jövője, de a kender is befigyelhet

A fa lehet az építőipar jövője, de a kender is befigyelhet

Fával törik az utat a fenntartható építésgazdaság felé vezető úton. Az Index korábban több ízben …