2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Csődbe ment a Genesis kriptohitelező

Hirdetés

Csődbe ment a Genesis kriptohitelező

A kriptohitelező cég az első problémák megjelenését követően ugyan néhány hónapig még életben tudott maradni anyacége, a Digital Currency Goup (DCG) óriási segítségével, az FTX csődje azonban megadta a végső kegyelemdöfést. Az FTX kriptovaluta-tőzsde 2022 novemberében jelentett csődöt, miután nem tudott eleget tenni fizetési kötelezettségeinek.

Sam Bankman-Fried 27 évesen, 2019-ben alapította a vállalkozást, amely révén rövid idő alatt a világ legfiatalabb milliárdosává vált, a Forbes 2021-ben még 26,5 milliárd dollárra becsülte a vagyonát.

Sam Bankman-Friedet a Bahama-szigeteken tartóztatták le december közepén az amerikai hatóságok kérésére, ahol egy hetet töltött a hatóságok őrizetében, mielőtt önként lemondott a hosszú kiadatási eljárásról. December 21-én szállították az Egyesült Államokba. New Yorkban az első meghallgatáson a bíró elfogadta az óvadékra vonatkozó kérelmet, és 250 millió dollár ellenében elrendelte Bankman-Fried elengedését és házi őrizetbe helyezését. A 30 éves üzletembernek nyomkövetőt kellett viselnie, és szülei kaliforniai otthonában kellett kivárnia a büntetőeljárást.

Hirdetés

Sam Bankman-Fried tagadta, hogy a befektetők pénzét törvénytelenül saját fedezeti tőkealapjába, az Alameda Researchbe juttatta, amely kockázatos befektetésekre, nagy értékű ingatlanvásárlásokra és politikai támogatásokra fordította azokat. A vád szerint a cég befektetői pénzek dollármilliárdjaival nem tudnak elszámolni. A védőügyvéd, Mark Cohen a bíróságon közölte, hogy ügyfele egyetlen vádpontban sem ismeri el bűnösségét.

Csődvédelmet kértek

A Genesis az FTX csődje után, még novemberben befagyasztotta az ügyfelek kifizetéseit, most pedig a manhattani szövetségi bíróságon csődvédelmet kért hitelezőegységei számára. A Genesishez hasonló kriptohitelező cégek közül korábban többek között a Celsius és a Voyager is csődöt jelentett. A Genesisnek minden próbálkozásuk ellenére sem sikerült friss tőkét bevonnia, ez pedig végül náluk is leálláshoz vezetett – írja a <a href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-01-20/crypto-lender-genesis-files-for-bankruptcy-as-crisis-spreads?srnd=premium-europe&leadSource=uverify%20wall#xj4y7vzkg" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/20/kriptohitelezo-tartozas-kriptotozsde-genesis-gemini-ftx-dcg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Végleg eltűnhetnek a mozik

Úgy tűnik, a szélesvászon újra bajban van. A Covid-járvány és streamingszolgáltatók pofonjától még nem tért …