2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Csányi Sándor: Érthetetlen, miért van még ennyi bank Magyarországon

Hirdetés

Csányi Sándor: Érthetetlen, miért van még ennyi bank Magyarországon

Csányi Sándor a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen szólalt fel Szegeden csütörtökön. Egyebek mellett arról beszélt, hogy nem túl kedvezők a gazdasági kilátások Európában – de Magyarországon sem jobb a helyzet.

„Nem mintha sokkal jobb híreim lennének” – mondta Csányi Sándor belföldi viszonylatban, majd többek között vázolta, hogy Magyarországon a gazdaság energiaigénye magas, a lakásállomány energiahatékonysága pedig alacsony az elmaradt fejlesztések miatt. Kitért arra is, hogy még ha kapunk is cseppfolyósított gázt, az is drága lesz, és hogy a külkereskedelem miatt óhatatlanul is Európához vagyunk kötve, vagyis sok negatív tényező van. 

A bankszektorra áttérve vázolta, hogy Kína egyre inkább előretör, miközben az európai bankrendszer egyre jobban lemarad, részben azért, mert a szabályozások túl szigorúak. Csányi szerint ez ugyanígy van Magyarországon is, ráadásul idehaza emellett rendkívül nagy adóterhek is nehezednek a bankokra. 

Hirdetés

Számomra érthetetlen, hogy befektetési szempontból néhány banknak miért éri meg még mindig itt lenni

– mondta erről Csányi Sándor, hozzáfűzve, hogy a magyar bankszektor már 2010 óta alulteljesít, nem hozza a nemzetközi sztenderdek szerint várható nyereséget.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/22/csanyi-sandor-bankok-gazdasagi-valsag-kamatstop-hosszabbitasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

A közlöny 159. számában a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árának, valamint a lakossági felhasználónak és a …