2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Csaknem telt házzal üzemel Hernádi Zsolt új luxusszállodája

Hirdetés

Csaknem telt házzal üzemel Hernádi Zsolt új luxusszállodája

Várakozáson felül jól alakult – részben a pandémia miatt belföldre szorult közönség utazási kedve miatt is – az első két hónap a nyáron megnyitott négycsillagos Grand Hotel Esztergomban. Augusztusban már 85 százalékos foglaltsággal működött, és hasonlóan erősek a szeptemberi számok is – derült ki a szálloda hivatalos bemutatkozó sajtóeseményén. A részben Hernádi Zsolt Mol vezérigazgató magánbefektetéséből, illetve az általa képviselt magántőkealap mögött álló befektetők, az állam és egy hitelező bank hozzájárulásából összesen 12 milliárd forintos beruházással lett gazdagabb a Dunakanyar egyik fő turisztikai célpontja egy, az üzleti és a kutyás családi utazókat is egyaránt kiszolgálni képes luxus szálloda és wellnesskomplexummal. 

A teljes beruházás gyakorlatilag két szálloda megvásárlását és teljes körű felújítását foglalta magába, amiből a mintegy 10 évig félkész torzóként a város közepén álló Grand Hotel megvétele és befejezése 9,2 milliárd forintba került – mondta Hernádi Zsolt a sajtóeseményen, amelyre a kutyabarát jelleget demonstrálandó a saját jószágával érkezett. A másik a szemben álló Portobello szálloda volt.

Az állam a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy programján keresztül 3,2 milliárd forint támogatást adott, ami nélkül, ahogyan azt Hernádi Zsolt többször hangsúlyozta, nem lehetett volna befejezni a beruházást. Emellett szükség volt mintegy 6 milliárd forintnyi bankhitelre is, amelynek törlesztése, ha nagyobb sokkok nélkül zajlik a következő 10 év, és minden nyereséget visszaforgatnak, akkor elméletileg lezárulhat. Ezután kezdődik a magánbefektetők megtérülési ideje, legkevesebb két év – mondta az Index érdeklődésére Hernádi Zsolt. 

Hirdetés

Mindig is fontosnak tartottam, hogy ez a város, akár szakrális, akár idegenforgalmi központként, méltó helyet kapjon az országban

– indokolta a beruházást Hernádi Zsolt, aki többször is hangsúlyozta, hogy esztergomiként egyébként is kötelességének érezte, hogy ha megteheti az ember, akkor adjon vissza is valamit az ember annak a közösségnek, helynek, ahonnan származik, ahová kötődik. Így most a szállodák megújulásával nemcsak a város idegenforgalma élénkülhet meg, mivel most már bővült a felső kategóriás szálláshelyek száma is a régióban, de ahogy fogalmazott, „végre eltűnt egy tájseb” is a város közepéről. 

Az új szállodakomplexumban a Continental-lánc által, Flesch Tamás vezetésével üzemeltetett Grand Hotel Esztergomban 149, míg a Portobelloban 90 szoba várja majd a vendégeket. Normál – azaz járvány és lezárásmentes évben – 129 ezer vendégéjszakával, és évi mintegy 150 millió forintnyi, a városnak fizetendő adóval számolnak. A két hotelben összesen 150-en dolgoznak majd. Elsősorban a belföldi vendégekre számítunk majd, mivel Európa-szerte az látszik, hogy még ahol el is indult a hivatásturizmus, főleg belföldre koncentrálnak ott is egyelőre, a konferenciaturizmus a korábbi formájában legkorábban 2022 tavaszán éledhet újra  – jegyezte meg Flesch Tamás. 

A minőségi szálláshelyek megléte az egyéb turisztikai és vendéglátóipari szolgáltatók forgalmát is fellendíti – mondta Könnyid László, az MTÜ általános vezérigazgató-helyettese. Ezt alátámasztandó közölte, hogy a nemzeti turisztikai adatszolgáltató központ adatai szerint idén nyáron 72 százalékkal nőtt a városban eltöltött vendégéjszakák száma 2020-hoz képest, amelyek 71 százalékát szállodákban töltötték el. A városban megszálló vendégek 87 százaléka belföldről érkezett, míg a külföldi küldőpiacok között a cseh, a német, az osztrák, és a városi ipar sajátosságai miatt a japán és a dél-koreai is megtalálható volt. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/09/20/csaknem-telt-hazzal-ment-eddig-hernadi-zsolt-uj-luxushotelje-esztergomban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Betegesek, de hasítanak a neten a nyugdíjas nagyik

Betegesek, de hasítanak a neten a nyugdíjas nagyik

Szélsebes ütemben öregszik hazánk és Európa lakossága is – ez derül ki az Eurostat felméréséből. …