2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Csak az év első felében több mint 13 százalékkal emelkedtek a lakásárak

Hirdetés

Csak az év első felében több mint 13 százalékkal emelkedtek a lakásárak

A közelmúltban sem lett egyszerűbb az ingatlanvásárlás, országos szinten mintegy 13,3 százalékot tett ki a lakásárak drágulása az idei év első felében. Lényeges változás, hogy a második negyedévben a vidéki városokban mintegy 18,2 százalékkal nőttek az árak, ehhez képest a szinte hagyományszerűen a legmagasabb lakásárakat magáénak tudó Budapesten 9,1 százalékkal nőttek tovább. Ugyanakkor ez utóbbi is egy gyorsuló árdinamikát jelez, hiszen a tavalyi utolsó negyedévben az árak stagnáltak.

Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója a Lakáspiaci jelentést bemutató sajtótájékoztatón azt mondta: a vidéki városok lakásárainak jelentős drágulása miatt zárulni látszik a főváros és a vidék viszonylatában eddig észlelt árolló. Ennek oka az is, hogy a budapesti viszonyok egyébként is egyre kevésbé megfizethetők.

A közvetítői adatbázisok szerint a tendencia folytatódni látszik: az MNB Budapesten 9, országos átlagban pedig 15 százalékos további drágulást prognosztizál a harmadik negyedévre. A jelentésből az is kiderül, hogy a legtöbb vidéki régióközpontban az áremelkedés mértéke meghaladta a jövedelmek növekedésének ütemét, így valamennyi hazai nagyvárosban csökkent a lakásvásárlás elérhetősége.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/18/lakasarak-dragulas-videk-ingatlanpiac/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hamarosan döntenek a jövő évi közmunkásbér összegéről

Hamarosan döntenek a jövő évi közmunkásbér összegéről

Év végéig dönt a kormány a jövő évi közfoglalkoztatotti bérekről – közölte a Belügyminisztérium a Népszava …