2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Celebek által reklámozott hamisított gyógyszer kerülhetett forgalomba Magyarországon

Hirdetés

Celebek által reklámozott hamisított gyógyszer kerülhetett forgalomba Magyarországon

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának szellemi tulajdonjogaiért felelős vezetője, Jim Mancuso szerint

most kerülhetnek forgalomba a legnagyobb mennyiségben hamisított gyógyszerek azóta, hogy az amerikai Pfizer gyógyszergyár piacra dobta a Viagrát.

A szövetségi kormány intézkedésre szólította fel az összes németországi patikát és kiskereskedőt, hogy bontsák fel és ellenőrizzék a birtokukban lévő csomagokat.

Hogy a hamisított, elhízás elleni gyógyszerek mennyire veszélyesek, egyelőre nem tudni, de a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a készítmények valószínűleg jelentős egészségügyi kockázatot hordoznak – írja az Economx.

Hirdetés

A Novo Nordisk és az Eli Lilly közölte azt is, hogy szorosan együttműködnek a hatóságokkal, sőt, speciális nyomozó cégeket is alkalmaznak a piacukat rontó hamisítók felkutatására.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20231024-hamisitas-csodaszer-etvagycsokkento.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …