2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Budapestet választotta az EY

Hirdetés

Budapestet választotta az EY

Új globális szolgáltató központot nyitnak Magyarországon. Mégis mivel foglalkozik az EY Global Delivery Services?

Az EY világszerte vezető szerepet tölt be a könyvvizsgálati-, adó-, tranzakciós- és tanácsadási szolgáltatások terén. A Global Delivery Services (Globális Szolgáltató Központ, GDS) kulcsfontosságú az EY növekedési stratégiájának megvalósításában. Az EY GDS innovatív és stratégiai üzleti megoldásokat kínál az EY tagvállalatai számára a világ minden táján. Az EY Global Delivery Services a szolgáltató központok dinamikus és valóban globális hálózata. Valamennyi csapata jelentős technológiai ismereteit az innovációra, a technológiára és a folyamatfejlesztésre összpontosítja, hogy skálázható megoldásokkal és szolgáltatásokkal támogassák az EY tagvállalatait, a cégcsoport különböző szolgáltatási területeit szerte a világon, minden ágazatban.

Mi a különbség az EY és az EY GDS között?

A legnagyobb különbség, hogy az EY GDS az EY szolgáltatásnyújtási hálózatának része, és csak az EY tagvállalatokon keresztül működik együtt külső ügyfelekkel. A GDS-központok csapatai gyakran globális megbízásokon dolgoznak, míg a helyi tagvállalatok munkatársai olyan ügyleteken, amelyeknek van kötődése az adott országhoz. Számos tevékenység, kompetencia és szolgáltatás megegyezik, mivel a GDS a cégcsoport ügyfelei számára készülő munkákat támogatja. A gyorsan változó világban biztosítjuk számukra a tudást, amelyre szükségük van ahhoz, hogy hatékonyan működjenek és a jövőben is maradandó értéket teremtsenek.

Hirdetés

Mit jelent a magyarországi központ megnyitása a vállalat életében? 

Két évtized alatt az egyszerű szolgáltatási támogatást nyújtó cégből világszínvonalú, értékteremtő partnerré váltunk, amely segíti az EY ügyfeleit abban, hogy növeljék, átalakítsák és megfelelően irányítsák üzleti tevékenységüket. Az EY GDS hat ország tizenhét városában – többek között Argentínában, az Egyesült Királyságban, a Fülöp-szigeteken, Indiában, Kínában és Lengyelországban – több mint 60 ezer szakember támogatásával tovább növeli jelenlétét Európa kulcsfontosságú piacain.

Az új budapesti központ megnyitásával az EY GDS három országban és öt városban lesz jelen Európában. Az iroda kezdetben az EY magyarországi székhelyén kap helyet. Ez a második ilyen központunk a régióban, amely az idén már tízéves lengyelországi GDS figyelemre méltó sikerére építhet.

Az új magyarországi központ hatalmas mérföldkő a vállalat terjeszkedésének útján.

Magyarország vonzó piac, amely kiváló lehetőséget jelent a további növekedéshez.

Mire fókuszálnak majd a budapesti irodában?

A magyarországi csapat elsősorban az adóügyi szolgáltatásokra fog összpontosítani, csatlakozva a 10 500 fős GDS-hez. Jelenleg az EY adó- és pénzügyi szolgáltatásainak támogatására fókuszál, az előttünk álló évben pedig a bérszámfejtési szolgáltatásokat, a jogi tanácsadást és a transzferár-szolgáltatásokat is elindítja. A jövőben az áfa-szolgáltatások, a számviteli megfelelés és beszámolás, valamint a társasági jövedelemadó és a mobilitási szolgáltatások területére is kiterjeszti majd tevékenységét a helyi iroda. 

A GDS magyarországi központjának elindulása teljesebb szolgáltatási kínálatot, valamint széleskörű nyelvismeretet is nyújt majd, lehetővé téve, hogy holisztikusabb módon szolgáljuk ki az EMEIA (Európa, Közel-Kelet, India és Afrika) régióban működő EY-csapatokat és ügyfeleiket.

Miért esett Magyarországra a választás? Mi szólt Budapest mellett?

A magasan képzett és többnyelven beszélő munkaerő elérhetősége, a stabil gazdasági környezet és a kormány nagyvonalú támogatása – a 770 millió forint értékű beruházási program megvalósulásához a kormány 380 millió forint támogatást biztosít – egyaránt vonzó piaccá teszik Magyarországot, amely kiváló platformot biztosít a további növekedéshez. Bár kezdetben az adózással kapcsolatos szolgáltatásokra összpontosítunk, idővel várhatóan az EY valamennyi szolgáltatási és üzleti területéhez támogató kapacitást fogunk kiépíteni, beleértve a könyvvizsgálatot, a tanácsadást, a stratégiát, a vállalati tranzakciókat és az üzemeltetési funkciókat is.

A hírek szerint 500 főt terveznek felvenni az adótanácsadás, a könyvvizsgálat és a technológia területén. Mikor éri el az új központ a kívánt létszámot? 

A szervezet három év alatt kívánja 500 szakemberre bővíteni a létszámot, az adózással és számvitellel kapcsolatos ismeretekre összpontosítva.

Az EY GDS a számviteli, adózási és technológiai ismeretekkel rendelkező munkatársak számát kívánja növelni, mivel az ügyfelek részéről világszerte nagy igény mutatkozik a digitális átalakulás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/25/ey-srinivasa-rao-interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz hal karácsonykor, csak drágábban

Lesz hal karácsonykor, csak drágábban

Jelenleg sincs és karácsonykor sem várható halhiány Magyarországon, az árak viszont változnak, mivel a magyar …