2024. február 24., szombatMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Brutális rezsiszámlát kapott az Orbán-kormány

Hirdetés

Brutális rezsiszámlát kapott az Orbán-kormány

A Pénzügyminisztérium (PM) a tájékoztatását úgy kezdi, hogy „a közel másfél éve tartó háború és a brüsszeli szankciók okozta gazdasági válság rendkívül nehéz helyzetbe hozta az európai gazdaságokat. A magyar kormány azonban a háborús időkben is a családok és nyugdíjasok védelmére koncentrál”.

A rendkívüli kiadások mellett a költségvetés hiánya május óta nem emelkedett jelentősen

Hirdetés

– szögezte le az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszerének július végi helyzetéről kedden kiadott részletes tájékoztatójában a tárca.

Megérkezett a rezsiszámla

Július végéig az államháztartás központi alrendszere 2940,3 milliárd forintos hiánnyal zárt. Ezen belül a központi költségvetés 2983,2 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 75,7 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok pedig 118,6 milliárd forintos többletet mutattak. Júliusban a központi alrendszer 44,3 milliárd forint hiánnyal zárt.

Az év első hét hónapjában a rezsivédelmi kiadásokkal összefüggésben 1078,6 milliárd forintot fordítottak a távhőszolgáltatók és a lakossági villamos energia, valamint a földgáz egyetemes szolgáltatása és készletezése kompenzációjára.

Összehasonlításként: a tavalyi év első hét hónapjában ez az összeg 7,5 milliárd forint volt. 

A több mint száznegyvenszeres nagyságrendű kiadásnövekedés […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/22/energia-veszelyhelyzet-energiavalsag-energiaarak-aram-rezsi-rezsikoltseg-allamhaztartas-allamadossag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …