2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Brutális cápatámadás történt a brit partoknál

Hirdetés

Brutális cápatámadás történt a brit partoknál

Az Egyesült Királyság egyik legenyhébb éghajlatával rendelkezik Penzance, az a történelmi kikötőváros, amelynek partjainál a ragadozó rátámadt a brit nőre. Az áldozat lábsérülést szenvedett.

A helyi sajtó szerint az áldozat egy sznorkelezésen vett részt, pontosan azért, hogy kékcápákat láthasson, amelyek a nyári hónapokban látogatják a környező vizeket. A Blue Shark Snorkel Trips, a túrát szervező cég azt közölte, hogy az ilyen incidensek „rendkívül ritkák”, és „folyamatos egyeztetéseket folytatnak cápaszakértőkkel” a történtekről.

Az egyesült királyságbeli jótékonysági szervezet, a Shark Trust szerint 1847 óta nem történt olyan cápaharapás a brit vizeken, amelyeket úgymond ne provokáltak volna ki. És noha akad néhány cápafaj, amely veszélyes lehet az emberre, azt már a tudományos kutatások is megerősítették, hogy a támadások általában csak tévedésből történnek meg, amikor a ragadozók valamelyik kedvelt táplálékukkal, például fókával keverik össze az úszókat vagy szörfözőket.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220803-kek-capa-tamadhatott-meg-egy-sznorkelezot-a-brit-partoknal-gazdasag.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A várakozások feletti a Magyar Telekom bevétele

A várakozások feletti a Magyar Telekom bevétele

A jelentés szerint a növekedést elsősorban a jelentős mobiladat- és a magasabb készülékértékesítés eredményezte, míg …