2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Brüsszel szerint sorra szegi a szabályokat az Apple

Hirdetés

Brüsszel szerint sorra szegi a szabályokat az Apple

Vizsgálatot folytatott az Európai Unió versenyhatósága az Apple-lel szemben annak mobilos fizetési szolgáltatása miatt, amely során azt találták, hogy az amerikai cég megakadályozza a versenytársaknak, hogy hozzáférjenek a „tap and go” chipekhez vagy az NFC-technológiához. Így szerintük az Apple Pay rendszere jogtalan előnyre tett szert – derül ki az Európai Bizottság által közzétett közleményéből. Az NFC a Near Field Communication rövidítése – itt egy olyan technológiáról beszélünk, amely lehetővé teszi a fájlok vezeték nélküli átvitelét egyik mobileszközről a másikra.

Vannak arra utaló jelek, hogy az Apple korlátozta a hozzáférését ehhez a kulcsfontosságú technológiához.

– Ezt Margrethe Vestager, az Európai Unió versenypolitikáért felelős ügyvezető alelnöke közölte. Nyilatkozatában kitért arra is, hogy a bizottság „előzetesen megállapította, hogy az Apple korlátozhatta a versenyt az Apple Pay javára”.

Amennyiben a vádak beigazolódnak, akkor az amerikai technológiai vállalat a globális forgalmának akár 10 százalékát kitevő bírságra is számíthat.

Hirdetés

Az Apple-t azzal kapcsolatban is vizsgálják, hogy az App Store-ban hátrányos helyzetbe hozta a riválisait. Az eljárások azután indultak el, hogy a Spotify zenei streamingszolgáltatás több mint két évvel ezelőtt panaszt tett a bizottságnál.

A mostani vádakat azután fogalmazták meg, hogy Brüsszel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/02/europai-unio-versenyhivatal-brusszel-apple./

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy amerikai recesszió magával ránthatja egész Európát

Egy amerikai recesszió magával ránthatja egész Európát

A világszerte tapasztalható infláció, az emelkedő olajárak és a globális instabilitás miatt egyre több közgazdász …