2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Botrányokkal indult az internetes celebtőzsde

Hirdetés

Botrányokkal indult az internetes celebtőzsde

A BitClout valójában egy befolyásbörze. Feltöltötték a Twitteren legtöbbek által követett személyiségek profilját egy oldalra (kereken 15 ezret), Donald Trumptól Justin Bieberig, a felhasználók pedig az ő részvényeseikké válnak, ha megteszik tétjeiket a kedvenceikre.

Mások népszerűségén gazdagodhatunk így. Tulajdonképpen egy celebtőzsde ez.

Hogy mozog a hírességek árfolyama?

Az oldalra bárki regisztrálhat, részesedést venni pedig „vásárlói érmével” (ez maga a „bitclout”) lehet – egy ilyen most 40 ezer forintba kerül körülbelül. Tehát ha valaki lát egy profilt, amelynek az árfolyama szerinte emelkedni fog hamarosan, érdemes sokat vennie belőle gyorsan – javasolják az ötletgazdák. Példájuk szerint: ha mondjuk Elon Musk tényleg eljut a Marsra, az ő személyes árfolyama meg fog ugrani, míg ha történetesen lesz egy rasszista kirohanása, le fog menni az értéke, mert szabadulnának majd tőle a részvényesei. Hm. 

Hirdetés

A készítők a közösségi jelenlét új korszakát is ígérik. A profilok alá ugyanis kizárólag a részvényesek kommentelhetnek, tehát akik már bevásároltak az adott influenszerből. És minél több részvényt vettek belőle, annál magasabbra ugrik majd a kommentjük. Ez egyszerre segíti a profilgazdákat abban, hogy a kellemetlenkedő trollokat ne kelljen látniuk, és persze motiválja a befektetőket is, hogy mélyen a zsebükbe nyúljanak, ha be akarnak kerülni egy celeb online látóterébe.

A BitClout lelkes hívei szerint ez az internetes megszólalások új korszakát hozhatja el: egy spam- és anyázásmentes közösségi médiát.

A felület arra is lehetőséget nyújt, hogy a sztárok repiajándékokkal vagy akár egy személyes találkával jutalmazzák meg legeltökéltebb híveiket – ami a rajongókkal való kapcsolattartás egy merőben új formája lehet a platform kiötlői szerint. Ha pedig már bevásároltuk magunkat egy sztár látómezejébe, és történetesen mi magunk is feltörekvő influenszerek vagyunk, privátban megkérhetjük a jóval több követővel bíró influenszert, hogy tweetelje ki a mi projektünket. Ha megteszi, a beléfeccölt zsetonjaink átkerülnek hozzá cserébe, amiért felhájpolt minket.

Bárki válhat bárki producerévé

Bizony, nem csak a már befutottaké a BitClout, önmagunkat is promotálhatjuk. Hiszen minden regisztrált kaphat tartalom-előállítói zsetont is (a telefonszámáért cserébe), amelynek értéke természetesen akkor megy föl, ha mások is vesznek belőle. Feltörekvő influenszereket lehet így támogatni, és ha majd befutnak, mi is keresünk az ő sikereiken. Mint egy online fogadóiroda, csak itt hús-vér emberekre spekulálhatunk. És bár az egész a kibertérben zajlik, de igazi pénzzel.

Tulajdonképpen a közszereplők társadalmi befolyását forintosítja, illetve váltja készpénzre az új közösségi oldal.

2021 legnagyobb durranása a kriptotérben! – vélik rengetegen. Olyan, mint a Facebook, csak moderátorok, cenzorok és Zuckerberg nélkül, hiszen önszabályozó. Olyan, mint a Bitcoin, csak itt az árfolyam egyik eleme mi magunk vagyunk, az ismertségünk, a teljesítményünk, a népszerűségünk. Olyan, mint a közösségi finanszírozás, hiszen befektethetünk vadidegenekbe. És olyan, mint a tőzsde, csak itt nem cégek, hanem emberek a portékák.

IMG 4266

Fotó: Index

Zseniális vagy bűncselekmény?

Ha a feltöltött tartalmaikat valaki lájkolja például, az is pénzbe fog kerülni a lájkolónak, a pénzt pedig a lájkolt kapja. No, nem egy az egyben, hiszen a pénzért ugyebár bitcloutot kap itt mindenki, melynek árfolyama folyamatosan változik, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/03/31/bitclout-celebtozsde-kriptovaluta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sportcsarnok épülhet a mezőhegyesi ménesbirtokon

Sportcsarnok épülhet a mezőhegyesi ménesbirtokon

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent ajánlattételi felhívás a becsült ellenértéket nem tartalmazza, viszont közli a …