2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bombameglepetés: kamatot csökkentett a jegybank

Hirdetés

Bombameglepetés: kamatot csökkentett a jegybank

15 bázisponttal, 0,75 százalékra csökkentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az alapkamatot. Mint azt Matolcsy György MNB-elnök bejelentette, korábban négy évig volt 0,9 százalék az alapkamat.

Hirdetés

Már ekkor is nagyon alacsonynak számított a hazai szint, így amikor elindult a koronavírus, a környező országok ugyan bátran kamatot tudtak csökkenteni, de Magyarország már nem nagyon tudott, úgy tűnt, hogy erre már nincsen tér.

Most ezzel az egyszeri, jelképesnek szánt lépéssel mégis még lejjebb ment a jegybank, aminek határozottan gazdaságélénkítő szerepe van.

Matolcsy György továbbra is abban bízik, hogy az év egészét tekintve 0,3-2 százalékos pozitív gazdasági növekedést hozhat Magyarországon. A második negyedév (ezt még nem fejeztük be) a jegybank prognózisa szerint 7 százalékos visszaesést jelenthet, de az első negyedév 2,2 százalékos növekedése és a harmadik, illetve a negyedik negyedév remélt V alakú felpattanása kihozhatja ezt a pozitív számot.

Matolcsy György a jegybank épületében 2020. április 16-án.

Matolcsy György a jegybank épületében 2020. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/06/23/bombameglepetes_kamatot_csokkentett_a_jegybank/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megfeleltek az UV-szűrés előírásainak a vizsgált napszemüvegek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma tíz felnőtt és tíz gyermeknapszemüveg fényáteresztését vizsgálta. …