2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bloomberg: Az Index-interjú állhat a Mol-árfolyam változása mögött

Hirdetés

Bloomberg: Az Index-interjú állhat a Mol-árfolyam változása mögött

Szerda reggel közöltünk egy exkluzív interjút Varga Mihály pénzügyminiszterrel. A tárcavezető a beszélgetés alkalmával számos területet érintett, ugyanakkor volt egy olyan kijelentése, ami érdemben befolyásolta a Mol árfolyamát. A mondata szó szerint így hangozott:

AZT SE FELEDJÜK, HOGY AZ EXTRAPROFITADÓT IS FOKOZATOSAN KIVEZETJÜK, HISZEN MEGÍGÉRTÜK, AZ EBBEN A FORMÁJÁBAN CSAK KÉT ÉVIG MARAD FENN. A BANKRENDSZER ÉS A GYÓGYSZERIPAR ADÓTERHÉT MINDENKÉPPEN CSÖKKENTENI FOGJUK.

Hirdetés

Majd a pénzügyminiszter hozzátette, hogy „van, ahol gyors, van, ahol lassabb kivezetésre van kilátás”. Az interjú közlését követően a Mol részvényei esni kezdtek, 10 óra 21 perckor 5,9 százalékos visszaesés volt látható. Fontos kiemelni, ahogy a lenti ábra is jól mutatja, a leszúrást követően emelkedett a Mol-árfolyam.

Forrás: tradingview.com

Forrás: tradingview.com

A Bloomberg gyorsjelentést küldött erről

Ezt a piaci esést úgy értékelte a világ egyik vezető gazdasági lapja, a Bloomberg, hogy magyarázatra szorul. Ezért szerdán valamivel fél kettő előtt megérkezett a gyorsjelentésük a Mol napi piaci árfolyamváltozásáról. Az esést az Index interjújában elhangzott kijelentésnek tudták be: szerintük a piacot meglepte, hogy a bankrendszerben és a gyógyszeriparban az extraprofitadót a kormány mindenképpen tervezi csökkenteni.

A SZAKÉRTŐK ÚGY ÉRTELMEZTÉK, HOGY A KIJELENTÉS ALAPJÁN GYORS KIVEZETÉSRE LEHET SZÁMítani, SZEMBEN A ENERGETIKAI […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/03/08/varga-mihaly-mol-interju-arfolyam-tozsde/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rendkívüli időket élünk, ám a válság még nem dübörög

Rendkívüli időket élünk, ám a válság még nem dübörög

Jelenleg pánikkeltés zajlik a piacokon, vagy tényleg elképzelhető egy gazdasági összeomlás a makrogazdaságokban? – szegeztük a …