2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Blokklánc biztosítja az automatikus kártérítést az Allianz utasbiztosításánál

Hirdetés

Blokklánc biztosítja az automatikus kártérítést az Allianz utasbiztosításánál

A jövőben megúszható lesz a repülőjáratok késése, törlése miatti veszekedés és hosszas levelezés a légitársaságokkal – legalábbis ezt ígéri az Allianz újonnan bevezetett blokklánc-technológiás és okosszerződéses utasbiztosítása.

A cég közleménye szerint az Allianz Hungária Útitárs, Téli Sportok és Extrém sportok biztosítás Arany és Platina csomagja már eddig is fedezetet nyújtott a késés és a járattörlés miatt, a blokklánc-technológia és az okosszerződések alkalmazásával csak a térítési mód változik meg. A biztosító szerint ezentúl sokkal egyszerűbbé válik az egész folyamat, már nincs szükség a biztosítási esemény bejelentésére, elbírálása automatikussá vált, amennyiben az ügyfél a szerződéskötéskor megadja a járat számát és a bankszámlaszámát, vagyis az ügyfélnek a biztosítás megkötésén kívül egyáltalán nincs teendője. A kifizetés ugyancsak automatikusan történik a repülőgépjárat törlését vagy késését követően a szerződéskötéskor megadott bankszámlaszámra. 

A biztosító szerint akár már 24 órán belül megkaphatja a szerződésben szereplő biztosítási összeget az ügyfél. 

Hirdetés

A blokkláncokon létrehozott okosszerződések tulajdonképpen programkódok, amelyek egy előre meghatározott feltétel teljesülésekor, a szerződés szabályai szerint automatikusan tranzakciót indítanak, ami a láncon valamilyen állapotváltozást eredményez. A feltétel teljesülését, a szerződés végrehajtását és a tranzakciók követhetőségét a programkód szavatolja.

„A saját, Ethereum-alapú blokkláncon futtatott okosszerződések összeköttetésben állnak külső adatforrásokkal, amelyek alapján egyértelműen eldönthető, hogy az adott feltételek teljesülnek-e, a légi járat késett vagy törölték. Amennyiben egy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/16/utasbiztositas-blokklanc-repules-jarattorles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

Várhatóan tovább nő az informatikusok fizetése, mivel nem enyhül a munkaerőhiány az informatikai szektorban – …