2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / BKK: Egy jegytípus nagymértékben drágul, számos másik pedig megszűnik

Hirdetés

BKK: Egy jegytípus nagymértékben drágul, számos másik pedig megszűnik

A növekvő infláció, a kedvezőtlen gazdasági környezet és az elszabaduló energiaárak miatt a Budapesti Közlekedési Központ 1500-ról 2200 forintra emeli a repülőtéri vonaljegy árát 2023. április 1-jétől – írta közleményében a BKK.

A vállalat egy 2019-ben készített felméréssel indokolja döntését, amely szerint a járat utasainak 83 százaléka külföldi, akik csak alkalmi jelleggel használják a társaság szolgáltatásait, éppen ezért kevésbé érzékenyek a jegy árára. A jellemzően turisták által használt 100E busz új tarifája még az emelést követően is elmarad a nemzetközi viszonylatban vizsgált városok árától – közölték.

A jegyek és bérletek ára nem változik

Mivel a városvezetés kiemelt várospolitikai célja, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést a fővárosban, ezért 10 éve nem emelte a jegyek és bérletek árát.

A vezetők arra törekszenek, hogy a közösségi közlekedők száma elérje és meg is haladja a pandémia előtti szintet, ezért szem előtt tartják, hogy az utasoknak pénzügyileg is megérje a használatuk.

Hirdetés

A BKK […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/22/dragulas-inflacio-repteri-vonaljegy-bkk-budapest-energia-veszelyhelyzet-energiavalsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szinte biztos, hogy új tagok érkeznek az MNB legfontosabb tanácsába

Szinte biztos, hogy új tagok érkeznek az MNB legfontosabb tanácsába

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa két tagjának mandátuma lejár, így helyükre új tagokat kellett …