2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bizonytalanság és zűrzavar uralkodik az ingatlanpiacon

Bizonytalanság és zűrzavar uralkodik az ingatlanpiacon

Az ingatlanpiacon végbemenő keresletcsökkenés nem eredményezte a hirdetési árak mérséklődését, vagy legalábbis nem drasztikus mértékben – derül ki a Balla Ingatlan Index számára eljuttatott közleményéből. A 2008-as válsággal ellentétben ezúttal nem következett be az ingatlanárak bezuhanása. Mintha az eladók nem fognák fel, hogy változott a helyzet, illetve ha fel is fogják, nem tudnak engedni az árból, hiszen amennyiben másik ingatlant szeretnének venni az eladott ingatlan árából, akkor szintén magas árakkal szembesülnek – jelezték.

Az iroda tapasztalatai alapján

nem jellemző, hogy a tulajdonosok az árak csökkentésével próbálják megfogni az eladókat. A legtöbben úgy álltak hozzá az árazás kérdéséhez, hogy »nem kell árat csökkenteni, ha lesz ajánlat, akkor majd engedek«. Ez a stratégia azonban nem nagyon működik.

Az eddigi forgalomcsökkenés nem járt az árak mérséklődésével, legfeljebb csak stagnálásával. Miközben a kereslet csökkent, a kínálat egyre csak bővült, amit az eladók egyáltalán nem észleltek. Ők minden bizonnyal a hirdetési portálok egyébként is irracionális áraiból indultak ki, hogy azokon az összegeken további néhány százalékot emelve hirdessék az ingatlanjaikat.

Stagnálás, apró csökkenéssel

Csak egy-egy szegmensben tapasztalható némi árcsökkenés, reagálva a bezuhanó keresletre, ez azonban továbbra sem mondható általánosnak: a kínálati, vagyis hirdetési árakra leginkább a stagnálás jellemző. Ezek a magas árak is hozzájárultak ahhoz – a magas hitelkamatokon túl –, hogy hónapokra

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/30/ingatlan-ingatlanpiac-ingatlanarak-lakas-lakaspiac-balla-ingatlan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar kreativitásnak nincsen párja, most épp gombából készítettünk tányért

A magyar kreativitásnak nincsen párja, most épp gombából készítettünk tányért

A környezetvédelem és a fenntarthatóság napjainkban egyre fontosabbá válik, és ezen elvek mentén születnek meg …