2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bidenék lekenyereznék Kínát, hogy mentsék a gazdaságot

Hirdetés

Bidenék lekenyereznék Kínát, hogy mentsék a gazdaságot

Janet Yellen szerdán megerősítette, hogy a Biden-adminisztrációnak azt javasolta, hogy töröljenek el néhány a kínai importra kivetett büntetővámot, amelyek nem stratégiai jelentőségűek, de ártanak az amerikai fogyasztóknak és vállalkozásoknak. Az amerikai pénzügyminiszter azt is közölte a Reutersszel, hogy már folynak a megbeszélések a Donald Trump volt amerikai elnök által több százmilliárd dollár értékű kínai árukra kivetett, “301-es szakasz szerinti” plusz tarifák újragondolásáról.

„Némelyikük számomra úgy tűnik, mintha nagyobb kárt okozna a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak, és nem túl stratégiai fontosságúak abból a szempontból, hogy a Kínával fennálló valós problémáinkat kezelné” – mondta a politikus, aki szerint csak olyan termékekre vonatkozna a lazítás, amelyekre nem igaz, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tárgyai lennének. De a nemzetbiztonsági kérdésekre vagy az ellátási lánc sebezhetőségére vonatkozó árucikkek esetében sem törölnék el a vámokat.

Az amerikai kormány – mint a világ szinte összes fejlett és feltörekvő gazdasága – küzd a magas inflációval. Ebben lehet eszköz, ha bizonyos termékek esetében eltörlik a Trump által kirótt költséges tételeket. A vámok csökkentésével ezek olcsóbbá válhatnak, vagy megoldódhatnak az ellátási nehézségek, mert hozzáférhetőbbé válhatnak.

Hirdetés

Míg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/19/kina-egyesult-allamok-vam-tarifa-trump-janet-yellen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rekordösszegű kárkifizetéseket hozhat az idei viharszezon

A júniusi adatok szerint a társaságok ebben a hónapban 21 ezer bejelentés nyomán több mint …