2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Betiltották a bitcoint, azonnal a világ második legnagyobb piacává váltak

Hirdetés

Betiltották a bitcoint, azonnal a világ második legnagyobb piacává váltak

Februárban a nigériai kormány betiltotta a kriptodevizás tranzakciókat az engedéllyel rendelkező bankoknál. Július végén pedig bejelentették egy új, államilag ellenőrzött digitális valuta kísérleti tervét, azt remélve, hogy ezzel is elveszik a kedvét a kiskapukat keresőknek. Ugyanakkor a tiltás nem érte el a várt hatást, a nigériai kriptotulajdonosok megtalálták a kiskapukat.

A tiltás eleinte csapás volt a kriptobrókereknek, mert a kereskedelmi bankokra támaszkodva megkönnyítették a tranzakciókat eladók és vevők között – idézi a Guardian Marius Reitzet, a Luno igazgatóját.

Azonban sok ügyfél is talált megoldást

Hirdetés

– tette hozzá.

Miért ilyen népszerű a bitcoin Nigériában?

Az afrikai ország igen magas inflációval küzd: július elején a Coindesk arról írt, hogy a helyi fizetőeszköz, a nigériai naira pénzromlásának üteme 18 százalék – 2021-re éves átlagban pedig 17 százalékot vár az Economist Intelligence Unit elemzője a tavalyi több mint 13 százalékot követően. Így sokan alternatív megoldásokat kerestek.

Az óriási kereslet miatt előbbihez nehéz hozzájutni Nigériában, míg a februári tiltás miatt utóbbi használatát sem könnyítette meg a helyi vezetés. Pedig olyannyira elterjedt fizetőeszközzé váltak a kriptodevizák, hogy a <a href="https://www.statista.com/chart/18345/crypto-currency-adoption/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/08/01/nigeria-kriptopiac-bitcoin-tiltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már a jószomszédi viszony megromlásáról beszél az ukrán külügy a Gazprom-szerződés miatt

Már a jószomszédi viszony megromlásáról beszél az ukrán külügy a Gazprom-szerződés miatt

Aláírásra kerül az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés a Gazprommal, amely így újabb tizenöt évre …