2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Betettek a szankciók az ígéretes orosz banknak

Hirdetés

Betettek a szankciók az ígéretes orosz banknak

A Tinkoff Bankot 2006-ban alapította Oleg Tinkov, jóval az új vonalas neobankok megjelenése előtt. Az üzletember már akkor is látta a lehetőséget a bankfiókok nélkül működő, digitális banki modellben. Sőt, olyan nagy nevek is beálltak mögé, mint a Boston Consulting Group és a Goldman Sachs. A Tinkoff az évek során a világ legfejlettebb fintechvállalatai közé emelkedett, az orosz–ukrán háború és az arra reagáló szankciók azonban mindent felülírtak.

Ilyen is lehet a jövő bankja

Mára több bank is bővíti kínálatát a klasszikus pénzügyi szolgáltatásokon túl, többek között azért, hogy megerősítsék kapcsolatukat az ügyfelekkel, valamint újabb bevételi csatornákat alakítsanak ki. A Tinkoff egyértelmű úttörője ennek a banki stratégiának.

2023-03-02T071057Z 1643257046 RC2MTS92WYJF RTRMADP 3 UKRAINE-CRI

Fotó: Alexey Malgavko / Reuters

Legelső megoldásai még a hagyományos banki palettáról érkeztek, de már újszerű köntösben. A digitális bank először egy saját hitelkártyát dobott piacra még 2007-ben, egy évre rá bemutatta internetbanki felületét, majd még egy évvel később egy mobilbanki platformot is létrehozott. Ezeket a következő években további hiteltermékek, biztosítások és vagyonkezelői szolgáltatások követték.

Hirdetés

Az igazán érdekes húzásokat azonban máshol kell keresni, amikor a Tinkoff stratégiáját vizsgáljuk. A bank egyszerre érdekelt a telekommunikációban, a turizmusban és a szórakoztatóiparban. Megelégelve a többi szolgáltató magas díjait a cégcsoport egy helyi vállalattal együttműködve saját mobilhálózatot hozott létre, amely több elismerést is kapott. Ügyfeleinek teljes körű utazási szolgáltatásokat nyújtanak jegyvásárlással, szállásfoglalással és különböző bérleti megoldásokkal. A szórakoztató üzletág kínálatában pedig többek között a filmiparhoz, vendéglátáshoz, koncertekhez, színházhoz és sporthoz fűződő szolgáltatások szerepelnek.

Ezek mellett a digitális bank szuperalkalmazása online piactérrel, üzenetküldő felülettel, kép- és videóalapú történetekkel, valamint hangvezérelt asszisztenssel is rendelkezik.

Siker siker hátán

Méretét tekintve a Tinkoff Oroszország egyik legnagyobb bankja. Több mint 20 millió ügyféllel rendelkezik, a második legnagyobb orosz hitelkártya-kibocsátó, valamint 2021-ben a világ […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/fintech/2023/03/29/fintech-penzugy-bank-neobank/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyat lépett az Apple, amire a történetében még nem volt példa

Olyat lépett az Apple, amire a történetében még nem volt példa

Az Apple-részvény a délutáni kereskedésben 1,8 százalékkal emelkedett, és 184,36 dollárig jutott, amivel megdöntötte a …