2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bérfejlesztésről döntött a kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége

Hirdetés

Bérfejlesztésről döntött a kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH) immár több alkalommal bizonyította: legfontosabb célja, hogy a munkavállalók érdekében jó megállapodásokat kössön a szakszervezetekkel. A legutóbbi, 2022-ben megkötött bérmegállapodás minden érintett fél, de legfőképpen a gyár összes dolgozója számára sikert jelentett – húzta alá a vállalat.

A közlemény szerint az MBMH, a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezet és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete akkori bérmegállapodása alapján bevezették az eredményrészesedést a gyár minden aktív dolgozója számára.

Tavaly a vállalat 2022-es eredményei alapján minden munkavállalónak bruttó 870 ezer forintot fizettek ki. A 2023-as eredmények után idén ez az összeg bruttó 1 090 000 forintot tesz majd ki, amelyet a jövő héten kapnak meg a dolgozók – írták közleményükben.

Hirdetés

A jelenlegi bértárgyalásokon 2023 októbere óta nem született megállapodás a tárgyalópartnerekkel.

Tizenöt tárgyalási forduló után a legutóbbi, 2024. március 26-i találkozó sem vezetett megállapodáshoz. A gyár dolgozói számára a világos helyzet és a tervezhetőség megteremtése érdekében a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetősége úgy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/28/mercedes-benz-gyar-bermegallapodas-szakszervezet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Piacra dobták a világ első újrahasznosított pelenkáját

A japán Unicharm Corp. nevű cég újrahasznosított pelenkákat dobott piacra, amiket az Aeon Kyushu Co. kiskereskedelmi …