2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Beperli a Mol és leányvállalata a szlovák államot az 55 százalékos különadó miatt

Hirdetés

Beperli a Mol és leányvállalata a szlovák államot az 55 százalékos különadó miatt

Pert indított az Euractiv beszámolója szerint a Mol és a Slovnaft a washingtoni választott bíróságon a szlovák állammal szemben, amiért 55 százalékos különadót vetettek ki az olajcégre. A szlovák állam több engedményt is tett az eredeti törvénytervezethez képest, azonban a Mol és leányvállalata, a Slovnaft még így is úgy véli, hogy a különadó túl súlyos terhet jelent.

Az eredeti tervek szerint a különadó 70 százalékos lett volna és 2025-ig léptették volna érvénybe. A végül életbe léptetett adó azonban „csupán” 55 százalékos és csak egy évig él.

A Mol abba is belekötött, hogy a törvény bemutatásakor Igor Matovic szlovák pénzügyminiszter magát az adót a magyar tulajdonos elleni fellépéssel indokolta. A szlovákok az így beszedett adót a magasabb rezsiköltségű iparágak terheinek csökkentésére használják fel a háztartások tehermentesítése mellett.

Hirdetés

A Molnak Magyarországon is különadót kell fizetnie, ennek összegét ráadásul a benzinárstop kivezetésekor meg is emelték:

 

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230116_mol_slovnaft_ado_szlovakia#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bajban az ingatlanpiac, nem állnak sorban a „vacakokért”

Bajban az ingatlanpiac, nem állnak sorban a „vacakokért”

Baj van az ingatlanpiacon „Észszerű gondolkodás ereszthet gyökeret az ingatlanpiacon 2023-ban” – az Index 2022-es …