2023. február 2., csütörtökMa Karolina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.02. Karolina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bekiabálások, füttyök, tüntetők – megint paprikás a hangulat a kínai akkugyáros közmeghallgatáson Debrecenben

Hirdetés

Bekiabálások, füttyök, tüntetők – megint paprikás a hangulat a kínai akkugyáros közmeghallgatáson Debrecenben

A január 9-i, botrányba fulladt közmeghallgatás után pénteken ismét megpróbálja megmagyarázni Debrecen városvezetése és a kínai CATL vállalat képviselői a helyi lakosoknak, hogy miért nem rossz, sőt, miért jó az, ha a város határába felhúzzák Európa legnagyobb akkumulátorgyárát.

Feszült hangulat a közmeghallgatáson
© Túry Gergely

A vezetés az üzletben a pénzt, a lakosság viszont a természet és a vízkincs visszafordíthatatlan elpusztítását látja. Egyelőre az akksigyár áll nyerésre, a kataszrófavédelem ugyanis nemrég elfogadta a CATL biztonsági jelentését, így az építési engedélyhez szükséges egyik hatósági döntés már megvan.

Hirdetés

Az ellentétek nem oldódnak, a hangulat az ismételt közmeghallgatáson is paprikás, bekiabálások, füttyszó és transzparenssel az asztalra mászó tüntetők láthatók a hvg.hu a helyszínen készült videóin:

A későbbiekben további videókkal jövünk, a 9-i közmeghallgatásról készült videónkat pedig itt lehet megnézni:

Rakják át Felcsútra, ha annyira biztonságos az akksigyár – forrtak az indulatok a debreceni lakossági fórumon

Európa legnagyobb akkugyára épülhet Debrecenben, de az ott élőknek nincs lehetősége megakadályozni a beruházást. Legalábbis a hétfői közmeghallgatáson nem derült ki, hogy akár egy kis halvány reménysugár is lehetne a beruházás megakadályozására, vagy legalább a költöztetésére. A polgármesternek sem lehet túl sok beleszólása a kormány kínai akkugyár debreceni megépítéséről való egyeztetésekbe, a jelenlegi hatósági engedélyeztetésekbe meg végképp.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230120_CATL_Debrecen_kozmeghallgatas_akkumulatorgyar_tiltakozas_bekiabalasok_tuntetok#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A rendszerváltás óta nem láttunk ilyet a magyar gazdaságban

A rendszerváltás óta nem láttunk ilyet a magyar gazdaságban

Az elmúlt hetekben több olyan elemzés is napvilágot látott, többek közt a Portfolio hasábjain, amelyben …