2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bekeményít a kormány, és visszavonja a Continental támogatását

Hirdetés

Bekeményít a kormány, és visszavonja a Continental támogatását

Lázár János korábban sem rejtette véka alá a véleményét a makói Continental-gyárban zajló folyamatokról, csütörtök délelőtt arról posztolt Facebookon, hogy a kormány kezdeményezte a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és a magyar állam között létrejött szerződés felbontását. Az ok prózai: folyamatosak a leépítések, annak ellenére hogy a Continental komoly támogatást vett fel, hogy meg tudja tartani a dolgozóit. Lázár János már arról ír, hogy a cég felkészülhet arra, hogy visszafizesse az összeget.

A pénz visszafizetése vereség a multinak, de még nem győzelem a kirúgott munkásoknak. Az utcára tett emberek megsegítéséért további lépéseket kell tennünk. Ebben a munkában rám is számíthatnak az elbocsátott dolgozók.

Mégis tettünk egy fontos lépést előre: összefogással elértük, hogy ne lehessen büntetlenül átverni a magyar államot. Figyelmébe ajánlom az esetet minden olyan nagyvállalatnak, amely baleknak nézi Magyarországot. Tisztességtelen multik, vigyázó szemeteket Makóra vessétek!

– írja bejegyzésében a politikus.

Hirdetés

Telefonon kerestük az ügyben a makói üzem sajtósát, de írásos válaszokat ígért, így e-mailben tettük fel a kérdéseinket arról, hogy a korábban bejelentett elbocsátásokhoz képest hány főtől kell még megválniuk, pontosan milyen feltételekkel, mikor bontják fel a szerződést, és mekkora összeget kell visszafizetnie a gyártónak. Ahogy választ kapunk, frissítjük cikkünket vagy új cikket írunk.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/02/mako-continental-kormany-tamogatas-lazar-janos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult …