2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bejelentést tett a 4iG, kontinenseken átívelő terjeszkedésbe kezdenek

Hirdetés

Bejelentést tett a 4iG, kontinenseken átívelő terjeszkedésbe kezdenek

A Kairóban aláírt megállapodás szerint a közös vállalat az elkövetkező tíz évben mintegy hatszázmillió dolláros beruházással fejlesztheti Egyiptom optikai hozzáférési infrastruktúráját – olvasható a vállalat közleményében. A szándéknyilatkozat aláírása után a 4iG Csoport és a Telecom Egypt megállapodnak a közös vállalkozás üzleti modelljéről, pontos tulajdonosi szerkezetéről, irányítási folyamatairól és a technológiai részletekről is.

A felek június 30-án, az Egyiptom–Európai Unió Befektetési Konferencián írták alá az együttműködésről szóló előzetes megállapodást, amelyet Mohamed Nasr, a Telecom Egypt vezérigazgatója és Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke látott el kézjegyével. A ceremónián részt vett Mostafa Madbouly, Egyiptom miniszterelnöke, és Amr Talaat, Egyiptom kommunikációs és informatikai minisztere is. A legmagasabb diplomáciai szinten szervezett Egyiptom–Európai Unió konferenciát az egyiptomi elnök, Abdel Fattah El-Sisi, illetve Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyitották meg.

A legmodernebb hálózatot építik ki

A közlemény szerint a konferencia első napján Jászai Gellért, a 4iG csoport elnöke, több nemzetközi és európai nagyvállalat, illetve bank felsővezetőivel közösen részt vett azon az exkluzív zárt körű kerekasztal-beszélgetésen, amelynek házigazdái Abdel Fattah El-Sisi és Ursula von der Leyen voltak. Jászai Gellért a találkozón hangsúlyozta a 4iG és partnere, a Telecom Egypt elkötelezettségét az ország digitális infrastruktúrájának fejlesztése iránt:

Hirdetés

Stratégiánkat Egyiptom digitalizációs célkitűzéseihez igazítva úgy véljük, hogy az infrastruktúra fejlesztése jelentősen növeli majd az ország versenyképességét, illetve a gazdaság teljesítőképességét. Partnerségünk révén nem csupán új munkahelyeket hozunk létre, hanem a beruházás megvalósulásával támogatjuk a helyi vállalkozásokat és jelentősen javítjuk az egyiptomiak életminőségét.

Mindezeknek megfelelően két vállalat együttműködése összhangban áll az egyiptomi Hírközlési és Informatikai Minisztérium Digitális Egyiptom stratégiájával, melynek célkitűzése, hogy minden szolgáltatási területen FTTH optikai hálózatot alakítsanak ki.

A vezetékes […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/07/01/4ig-jaszai-gellert-bejelentes-egyiptom-beruhazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Külföldre üldözheti a privátbanki ügyfeleket a kormány újabb különadója

Az Orbán-kormány az általa háborús akciótervnek nevezett költségvetési kiigazítás részeként a bankok devizaműveleteire devizaátváltási illetéket …