2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bár akcióznak a klinikák, még nem topajándék karácsonyra a plasztikai műtét

Hirdetés

Bár akcióznak a klinikák, még nem topajándék karácsonyra a plasztikai műtét

Amerikában meglehetősen gyakori, hogy a házaspárok plasztikai műtétekkel ajándékozzák meg egymást karácsonykor. Magyarországon ez még ez nem annyira divat, de kétségtelen, hogy a klinikák számának növekedésével a kereslet is megindult felfelé az elmúlt években.

Plasztikai műtétet végző orvosok

Plasztikai műtétet végző orvosok

Fotó: Yelena Afonina / TASS / Getty Images

A beavatkozások alatt nem pusztán a nagyobb, látványosabb „attrakciókat” kell érteni, mint például a mellimplantátum behelyezése vagy a zsírleszívás, hanem olyan kisebb korrekciókat is, mint a fülplasztika vagy a ráncfeltöltés. Ezenfelül sokan genetikai vagy baleseti okokból is plasztikai sebészhez „kényszerülnek”, ezért választják általában ketté a plasztikai sebészetet a szépészeti, valamit rekonstrukciós/helyreállító beavatkozásokra.

Hirdetés

A kutatások szerint plasztikai jellegű beavatkozásokat már az ókori Egyiptomban is végeztek, ám igazán fontos fejlődésen az I. világháború után ment át az orvostudomány ezen ága, hiszen a sebesült katonákon rengeteg rekonstrukciós műtétet kellett végrehajtani.

Alsó hangon is százezrekkel kell számolni

A külföldi trendekhez hasonlóan itthon is a mellplasztika a legnépszerűbb beavatkozás, s ezt csak fokozza, hogy már nem pusztán az idősebb hölgyek, hanem a húszas éveikben járó lányok is (idejekorán) megműttetik melleiket. S hogy mennyibe kerül hazánkban egy mellplasztika? Találtunk olyan klinikát, ahol 1 millió forint alatt is megoldható, de zömében 1,2–1,7 millió forint között mozognak az árak.

Szintén sokan gondolják úgy, hogy kényelmi vagy egészségügyi okokból a zsírleszívást választják, ez sem olcsó mulattság, ugyanis ha két régiót is érint a beavatkozás (például combok, karok vagy vádlik), akkor ebben az esetben is körülbelül 700 ezer forinttal kell számolnunk.

A hasplasztikát is sokan szokták választani: az elhízás, a nagymértékű hirtelen fogyás, a terhesség, a szülés, a hormonális elváltozások mind-mind olyan dolgok, amelyek indokolttá tehetik a műtétet. Itt már nem kell feltétlenül milliós tételre gondolni, számos klinikán már 6-700 ezer forintért is elvégzik a beavatkozást, de természetesen találtunk olyan szakrendelőt is, ahol akár 1,2 millióig is felkúsznak az árak.

<img id="kep_szerkfoto_image_41176129" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2021/12/22/plasztikai-mutetek-szepsegipar-arak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

1,3 milliárd forintot sikerült megtakarítani a pótdíjfizetési könnyítésekkel

Mintegy 1,3 milliárd forintot sikerült megtakarítani a tavaly év elején bevezetett pótdíjbefizetési könnyítéseknek köszönhetően – tájékoztatta …