2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bajban a pálinka, a drágulás sem kizárt

Bajban a pálinka, a drágulás sem kizárt

Szász István, a Komlóstetői Pálinkafőzde tulajdonosa a boon.hu érdeklődésére elmondta, a baracktermés „gyatra” volt. A meggyről és a cseresznyéről is azt tudta mondani, hogy kevesebb, mint tavaly.

Tavaly nagy szárazság volt, idén pedig a sok csapadék miatt lefagyott a virág. Az extrém időjárás okoz gondot. A körtére és az almára kevesebb volt a panasz, a szilváról még nem tudok nyilatkozni, az később lesz aktuális

– tette hozzá a cégvezető.

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács friss összefoglalója szerint a közepesnél gyengébb, 40-50 ezer tonnás szilvatermés várható idén Magyarországon.

„Kevesebb a gyümölcs, arra tudok tippelni, hogy idén eső alatt-után szedték, ez lehet az oka. Alacsonyabb a szárazanyag-tartalmuk. A barack kevés volt, a meggy több, de a tavalyihoz képest nem hozzák a klasszikus aromavilágot sem. A régi fajtákból jobb a termés, az újakból kevésbé” – jegyezte meg Katona Zoltán főzőmester.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/08/palinka-gyumolcs-palinkafozes-alkohol-termes-idojaras-eso/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar kreativitásnak nincsen párja, most épp gombából készítettünk tányért

A magyar kreativitásnak nincsen párja, most épp gombából készítettünk tányért

A környezetvédelem és a fenntarthatóság napjainkban egyre fontosabbá válik, és ezen elvek mentén születnek meg …