2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az utolsó Jumbo Jet is elhagyta a gyártóbázist

Hirdetés

Az utolsó Jumbo Jet is elhagyta a gyártóbázist

A repülés történetében úttörőnek számító, négy hajtóműves, 68,5 méter hosszú 747-es első példánya 1969-ben gurult ki először a Seattle-től északra fekvő everetti gyártóbázisról.

A „hihetetlenekkel” vált megfizethetővé a repülés

A 747-es megalkotása a tervezőasztaltól az aszfaltcsíkig kevesebb mint 28 hónapig tartott. Ötvenezer ember dolgozott a prototípuson, amelyet emberfeletti munkával, 16 hónap alatt építettek meg, aminek köszönhetően a vállalatnál azóta is csak úgy nevezik őket, hogy „a hihetetlenek”. Az első Jumbo Jet a Pan Am színeiben emelkedett a levegőbe 1970-ben, és New Yorkból Londonba repült.

A gyártó a C–5A típusú katonai teherszállítógépek gyártásáról szóló tender elvesztését követően döntött a gép átalakítása és a 747 megépítése mellett, amivel végül forradalmasították a polgári repülést, lehetővé téve az addig elképzelhetetlennek számító, megszakítások nélküli interkontinentális utazást.

Az első széles törzsű repülőgéppel 500 utas szállítása vált lehetővé, ezért nem lehetett az akkori teljes árú repülőjegyekkel feltölteni, ami lenyomta a repülőjegyárakat

Hirdetés

– hívta fel a figyelmet Guillaume de Syon, a pennsylvaniai Albright College repülésre és közlekedésre szakosodott történelemprofesszora.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/31/felszallt-az-utolso-jumbo-jet-vege-a-boeing-747-gyartasanak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy német bank bedőlésétől rettegnek az emberek

Egy német bank bedőlésétől rettegnek az emberek

A bankrészvények újra zuhanni kezdtek a pénteki európai tőzsdei kereskedésben, ugyanis attól rettegnek az emberek, hogy további …