2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az új szuperhatóság dönt a dohányárakról is

Hirdetés

Az új szuperhatóság dönt a dohányárakról is

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) helyett a jövőben a nemrég felállított Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) fog dönteni a dohánygyártmányok kiskereskedelmi eladási áráról – írja a Menedzsment Fórum. 

További jelentős változás, hogy a koncessziós díjakat a jövőben nem költségvetési bevételként számolják el, hanem tulajdonosi ügyletként.

A változás lényege a lap szerint abban van, hogy a törvény hatálybalépését követően az említett bevételek nem folynak át a hatóságon, hanem ott maradnak helyben. Ezekről a pénzekről, azok felhasználásáról tehát a hatóságnál dönthetnek a továbbiakban, biztosítva a szervezet működtetésének fedezetét, egyben kontrollt adva a dohánypiaci koncessziós bevételek felhasználása felett az államtól független szervezetnek.

Az áprilisban létrehozott SZTFH látja el gyakorlatilag minden olyan gazdasági vagy közhatalmi terület felügyeletét, amely állami monopóliumban van. Az SZTFH felügyeli a bírósági végrehajtói szervezetet, vezeti a felszámolói névjegyzéket, és látja el a dohánytermékek kiskereskedelmével, illetve a szerencsejáték-szervezéssel kapcsolatos hatósági feladatokat.

Hirdetés

A parlamenti vitában az ellenzék egyik <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/07/nav-szabalyozott-tevekenysegek-felugyeleti-hatosaga-dohany-koncesszio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hamarosan döntenek a jövő évi közmunkásbér összegéről

Hamarosan döntenek a jövő évi közmunkásbér összegéről

Év végéig dönt a kormány a jövő évi közfoglalkoztatotti bérekről – közölte a Belügyminisztérium a Népszava …