2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az osztrák sípályák bezártak, hogy decemberben újra nyithassanak

Hirdetés

Az osztrák sípályák bezártak, hogy decemberben újra nyithassanak

Alapesetben az emberek már készülnének a síszezonra. A legtöbb magyarnak Ausztria célpont, ahol jól karban tartott pályák várják a közönséget, ráadásul elérhető távolságban: nem kell annyit utazni, mint Olaszországba vagy Franciaországba.

Számszerűsítve ezt úgy kell elképzelni, hogy

nagyjából 500 ezer magyar síelő utazik telente Ausztriába,

Hirdetés

ezzel tavaly a 9. helyen voltunk a küldő országok listáján, a vendégéjszakákat tekintve pedig meghaladtuk az egymilliót.

Idén más a helyzet. A koronavírus-járvány átír mindent, amelynek egyik legnagyobb elszenvedője a turizmus, vendéglátás. Főleg most, amikor Ausztriában újabb szigorításokat vezettek be december 6-ig. A síliftek üzemeltetését leállították a nagyközönség előtt, vagyis a hobbisízők nem hódolhatnak szenvedélyüknek, csak a versenyzők használhatják a pályákat, valamint bezártak a szállodák – csak az üzleti céllal érkező vendégeket fogadhatják –, a szabadidős létesítmények és az éttermek is.

Azért zártak, hogy nyithassanak

A GDP jelentős részét teszi ki a turizmus Ausztriában, és éppen ezért zárták le az országot novemberben. Így akarják menteni, ami még menthető. Bíznak benne, hogy ebben a néhány hétben lejjebb mennek a számok, ha így lesz, akkor nem hosszabbítják meg az intézkedéseket, és akkor még lehet valami az idei síszezonból december közepétől vagy januártól

– mondta az Indexnek Kaufmann Ildikó, az Österreich Werbung marketingmenedzsere, aki szerint ebben az esetben belföldi turizmus biztosan lesz, a németekre is lehet számítani, de más országból is várják a vendégeket, így Hollandiából és Magyarországról úgyszintén. A kérdés az, hogy hogyan lehet majd ki- és visszautazni, de biztosan vannak olyanok, akiknek annyira fontos a síelés, hogy bevállalnák a hazatérés utáni 10 napos home office-t is.

Az Österreich Werbungról

Ausztria nemzeti turisztikai szervezeteként az Österreich Werbung központi feladatának tekinti, hogy az ország valamennyi turisztikában érintett partnerszervezetével karöltve gondoskodjon Ausztria turisztikai versenyképességének megőrzéséről és fejlesztéséről.

Az osztrák gazdaság meghatározó eleme a téli síturizmus, így a kormány is igyekszik elkerülni a teljes lezárást, érdeke, hogy idén is legyen síszezon. Támogatja is a turisztikai vállalkozásokat, így azoknál a vállalkozásoknál, amelyeket közvetlenül érintenek a második lezárás korlátozásai, a novemberben kieső forgalom után legfeljebb 80 százalékig kompenzálják a tavaly novemberi forgalomhoz mérten. Bevezették a Kurzarbeitot a munkahelyek megtartása érdekében, a vendéglátásban és a szálláshelyeken 5 százalékos az áfakulcs, míg a korábbi 375 millió eurós állami hitelgarancia-keretet felemelték 625 millióra.

Természetesen nagy a bizonytalanság, de Kaufmann Ildikó szerint már nagyon készülnek arra, hogy újra lehessen nyitni. Ennek megfelelően számos biztonsági óvintézkedést tettek, felügyelik a távolságtartást, sűrítik a felvonók számát, adott esetben korlátozzák, hányan léphetnek be, figyelik a maszkviselést, a jegyeket és a bérleteket pedig előre meg lehet venni online, amely tovább csökkenti a kockázatot. Egyszóval […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/21/ausztria_sieles_turizmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Évszázadok óta nem tapasztalt recessziót jósol a brit külügyér

Évszázadok óta nem tapasztalt recessziót jósol a brit külügyér

Rishi Sunak a költségvetésről és a gazdaság állapotáról szóló, szerdán tartott szokásos őszi parlamenti beszámolóban …